Poleg stropnega še dodatna svetila

Za osnovno razsvetljavo je priporočljivo na strop namestiti kakovostno svetilo, ki ga dopolnjujemo z manjšimi in bolj namenskimi drugod po prostoru. Pri ogledalu ne pozabimo na dovolj močno, a mehko svetlobo za osebno nego in ličenje, ki je lahko nameščena nad ogledalom ali ob strani. Prav tako ne pozabite osvetliti tuš kabine oziroma kadi, lahko z neonskimi svetili na stropu ali s stenskimi, ki lepo dopolnijo dekoracijo.

Premalo svetlobe ali na napačnih mestih

Med najbolj pogoste napake sodi premalo svetlobe v kopalnici ali pa napačne svetlobe na neustreznih mestih, še posebno preveč svetil na stropu, medtem ko na posameznih mestih potrebujemo namenske svetilke. Izogibajmo se svetilom, ki svetijo neposredno na vrh glave, saj je svetloba tako preveč bleščeča in nas ne »pokaže v najboljši luči«. Stropne luči namestimo nad pohodni del, da smo pri ogledalu osvetljeni od zadaj. Napake delamo tudi z asimetrično osvetlitvijo, torej če ogledalo osvetlimo le z ene strani, prav tako za urejanje niso primerne popolnoma prozorne sijalke, ki ustvarjajo sence. Namesto njih izberimo neprosojne oziroma »mlečne«.

Za več informacij in nasvetov pri opremljanju prostorov s svetili se oglasite v salonu: ButikSvetil, Celovška cesta 172, Ljubljana, t. 041 676 006, e. info@ButikSvetil.si; ButikSvetil.si