Primarna dejavnost podjetja Reseda, ki ga vodi Damjan Habjanec, je razvoj procesov za CNC-obdelavo kovin, proizvodnja in razvoj procesov za zelo kompleksne montaže sestav in kovinskih izdelkov, konstruiranje, 3D-modeliranje in načrtovanje proizvodnih procesov v kovinarski stroki. Podjetje trenutno zaposluje 49 ljudi, lani pa je ustvarilo 3,26 milijona evrov prihodkov, kar je občuten skok glede na leto poprej, ko so ustvarili 2,4 milijona evrov prihodkov. V tujino izvozijo praktično vso proizvodnjo. Reseda je edinstvena zaradi svoje sposobnosti, da rešuje zelo zahtevne tehnološke izzive, letno pa v posodobitev opreme, procesov in kompetenc zaposlenih vložijo kar četrtino prihodkov.

Varis Lendava je družinska gazela, ki jo že vodi druga generacija. Kolektiv z 231 zaposlenimi namreč vodi Sabina Sobočan, hči ustanovitelja Štefana Sobočana. Podjetje je specializirano za izdelavo končanih kopalnic in se po obsegu poslovanja uvršča med prve tri največje proizvajalce končanih kopalnic v Evropi. Izvozijo praktično vso proizvodnjo. Podjetje, ki bo v začetku prihodnjega leta praznovalo 40-letnico delovanja, je do zdaj izdelalo in montiralo več kot 90 tisoč kopalnic, lani pa ustvarilo 18,9 milijona evrov prihodkov, kar pomeni 68-odstotno rast glede na leto 2015. Podjetje ima lastno raziskovalno in razvojno skupino, ki skrbi za inovacije in rešuje izzive kupcev, hkrati pa zagotavlja, da je vsaka kopalnica unikat.

Lendavski VIRS, ki je specializiran dobavitelj opreme za varjenje in rezanje, uspešno posluje pod taktirko direktorja Renata Pahorja. Podjetje je v minulem letu s 17 zaposlenimi ustvarilo 3,33 milijona evrov prihodkov. Pokrivajo področje elektroobločnega varjenja, plazemskega in laserskega rezanja ter rezanja z vodnim curkom. Težijo k temu, da so kupcem sistemski partner in da jim lahko zagotavljajo rešitve za najzahtevnejše naloge, kot so na primer varilne linije za varjenje avtomobilskih podvozij. slo