Marjan Hribar ostaja predsednik Namiznoteniške zveze Slovenije, so konec preteklega tedna na volilni skupščini odločili slovenski klubi. Da je klubom mar za prihodnost panoge, so potrdili s prisotnostjo, saj je bilo zbranih kar 36 slovenskih klubov od 37. Medtem ko je Hribar predsednik NTZS ob leta 2009, odslej na čelu ne bo imel štiriletnega mandata. Klubi so se po nepričakovanem zasuku odločili, da Hribarju, ki je v glasovanju z 18:17 premagal protikandidatko Biljano Todorović, namenijo dveletni mandat. Biljana Todorović bo izvršna predsednica, ki bo imela enaka pooblastila kot Marjan Hribar.

Na Brezovici pri Ljubljani je bilo dobre štiri ure zelo naelektreno. Podporniki Marjana Hribarja in Biljane Todorović so se pri vsakem glasovanju odločno postavljali vsaj na svojo stran. Zapletlo se je že pri izvolitvi organov skupščine, ko je bilo mogoče hitro sklepati, da bo o predsedniku zveze odločal en glas. Poudariti kaže, da so predstavniki klubov Hribarju očitali, da je želel tik pred volilno skupščino registrirati štiri nove klube, za kar mu je zmanjkalo časa. Na drugi strani pa se je zapletlo pri glasovanju člana ravenskega Fužinarja, zaradi katerega je bila skupščina večkrat prekinjena, le malo pa je manjkalo, da bi jo preklicali.

Božo Šetina, ki je bil na kandidatni listi Biljane Todorović eden njenih treh najtesnejših sodelavcev, je namreč zapletel skupščino. Po prekinjenem glasovanju se je izkazalo, da je dal predsednik Fužinarja pooblastilo z glasovalno pravico Ožbeju Poročniku, ki naj bi po dogovoru v klubu podprl Marjana Hribarja. Toda volilni listič je na skupščini prejel Božo Šetina, ki je predložil fotokopijo pooblastila. Poročnik je prepustil Šetini volilni listek, a je želel preveriti, ali je Šetina glasoval v skladu s klubskih dogovorom. Šetina je brez želenega vpogleda oddal svoj glas, ki je bil po mnenju Poročnika subjektiven. Kompromisni predlog je bil, da Šetina izloči Fužinarjev volilni listek. Predstavniki klubov so se pritožili, saj niso imeli zagotovila, da je res izločil svojega. Vmes sta se dogovarjala Marjan Hribar in Biljana Todorović, se posvetovala s svojimi podporniki ter pred štetjem glasov predstavila kompromisni predlog. Predstavniki klubov so večinsko podprli njun predlog, da bo predsednik tisti, ki bo prejel več glasov, drugi pa bo izvršni predsednik z enakimi pooblastili.

Klubi so podprli predlog, da bosta v izvršnem odboru zveze dodatno po dva podpornika obeh pooblaščencev. Hribar, ki je oznanil kandidaturo za predsednika Evropske namiznoteniške organizacije, se je odločil za Gorazda Vecka in Domna Peperka, Todorovićeva pa za Jožeta Mikelna in Sajdo Slatinšek. Klubi so za svoje predstavnike v izvršnem odboru izvolili Bojana Paviča, Patrika Rosca in Davida Orešnika. Zanimivo, da so bili na vse preostale najvidnejše funkcije izvoljeni kandidati, ki jih je predlagala Biljana Todorović. V boju za predsednika strokovno-trenerskega sveta je Borut Veren z najtesnejšim izidom premagal Jerneja Zalaznika, združenje sodnikov bo vodila Milana Krmelj, Gregor Zafoštnik bo predstavnik igralcev, Uroš Slatinšek pa bo vodil združenje trenerjev.