Po slabi predstavi v Zagrebu proti Ciboni je trener Olimpije Gašper Okorn proti Crveni zvezdi od svojih igralcev, med katerimi bo v prihodnje tudi Domen Lorbek, zahteval reakcijo. Dobil jo je, a je imel finančno močnejši evroligaš na drugi strani pomoč sodniške trojice, kombinacija pa je bila za zmaje prevelik zalogaj.

Preden sta moštvi začeli obračun, je košarkarska legenda Ivo Daneu za 80. rojstni dan, ki ga je praznoval v soboto, od predsednika Olimpije Tomaža Berločnika in direktorja Romana Lisca prejel darilo. Gledalci so imeli na uvodu obračuna kaj videti. Ljubljančani so bili zelo motivirani in v nasprotju z obračunom proti Ciboni leteli po igrišču. Obramba je bila agresivna, pri čemer so si igralci dobro pomagali med seboj, napad pa raznovrsten, zato gostje niso našli rešitve.

Prednost Ljubljančanov je na začetku druge tretjine znašala 13 točk in gostje so bili v škripcih. To je očitno zaznala tudi sodniška trojica. Ob prodoru se je eden gostujočih igralcev z iztegnjeno roko zaletel v pri miru stoječega Gregorja Hrovata. Ko delilci pravice niso zapiskali, je dvorana skočila na noge, popolnoma pa ponorela, ko je glavni sodnik Sretan Radović z nekajsekundnim zamikom kapetanu dosodil tehnično napako zaradi domnevnega simuliranja. Ker je Hrovat pred tem dobil že nešportno osebno napako, je bil izključen, ob robu parketa pa se je utrgalo trenerju Okornu, ki si je prav tako prislužil tehnično napako.

Ljubljančani so v tistem trenutku izgubili veter v jadra. Beograjčani so se sicer mučili, v tretji četrtini pa izkoristili večjo rotacijo in naredili razliko, ki je do konca obračuna niso več izpustili iz rok. »Do izključitve Hrovata smo leteli po parketu. Zvezda je bila razkosana, v tistem trenutku niso vedeli za sebe. Dogodek nas je presekal, izgubili smo koncentracijo in se začeli ubadati z vsemi drugimi stvarmi. Z veseljem si bom pogledal prodor igralca Zvezde še enkrat. Upam, da si ga bo še kdo drug,« je bil jezen Gašper Okorn in še dodal: »Že tretjo tekmo zapored se nam je zgodilo, da smo imeli odstotek meta za tri okoli 25-odstoten. S tem v pripravljalnem obdobju nismo imeli težav. Ko bodo stvari enkrat prišle na svoje mesto, bo slika drugačna.«

Liga ABA, 3. krog: Cedevita – Igokea 79:84 (23:28, 43:44, 64:64, Nichols 18, Murphy 13; Wright 22, Radivojević 16), Mega B. – Mornar 91:70 (19:12, 41:32, 62:51, Čančar 20; Vranješ 16), Partizan – FMP 87:84 (28:20, 45:43, 67:60, Miller 20; Čović 24), Budućnost – Cibona sinoči, danes ob 18. uri: MZT – Zadar, vrstni red: C. zvezda 3-0, Mega B., Igokea in Cedevita po 2-1, Olimpija, Mornar, FMP in Partizan po 1-2, Cibona (-1), Budućnost (-1) in MZT (-1) po 1-1, Zadar (-1) 0.2.