Tudi z napadalno in všečno igro ter ob podpori 42.000 navijačev nogometašem Argentine proti Peruju ni uspelo zmagati. Na stadionu Bonboniera je bila žoga zanje kot zakleta, saj kljub 22 strelom in zadetima prečki ter vratnici nikakor ni hotela v nasprotnikovo mrežo. Z remijem, že tretjim zaporednim, so si dvakratni svetovni prvaki močno priprli vrata mundiala v Rusiji, njihova udeležba na njem pa je zdaj odvisna tudi od izidov na preostalih tekmah zadnjega kroga južnoameriških kvalifikacij.

Vseeno krivca, da se je Argentina znašla v nezavidljivem položaju in ji prvič po letu 1970 grozi, da drugič v zgodovini ostane brez nastopa na največjem nogometnem tekmovanju, ne gre iskati le v nogometaših. Odgovornost je tudi na plečih selektorja Jorgeja Sampaolija. Četudi je 57-letnik na čelu reprezentance komaj od letošnjega julija, pa je s svojimi potezami že nekajkrat dvignil pritisk vročekrvnim rojakom. Svojemu slovesu se ni izneveril niti pred dvobojem s Perujem, saj v reprezentanco ni vpoklical Gonzala Higuaina, na klopi pa je pustil prvega strelca italijanskega prvenstva Paula Dybalo. Poleg Lionela Messija in Angela di Marie so se v četrtek tako na igrišču znašli nogometni javnosti manj znani nogometaši, med drugim tudi član Boce Juniors Dario Benedetto , ki je debitiral v prvi enajsterici, in igralec Atalante Alejandro Gomez.

»Argentina je bila proti Peruju superiorna, igrala je zelo avtoritativno,« se je po tekmi tolažil Jorge Sampaoli, ki pa se sooča še z eno veliko težavo. Ob vsem razkošnem talentu, ki ga ima na voljo, je namreč skoraj neverjetno, da njegovi izbranci v kvalifikacijah gola niso dosegli že vse od marčevske tekme s Čilom oziroma kar 435 minut. »Naš položaj ni ugoden, a ohranjamo upanje,« ne obupuje Sampaoli.

A za preboj Argentine na svetovno prvenstvo samo upanje ne bo dovolj. V zadnjem krogu kvalifikacij jih namreč čaka gostovanje na 2900 metrih nadmorske višine v Quitu proti Ekvadorju, kjer so nazadnje zmagali leta 2001. Ker razlika med drugouvrščenim Urugvajem in sedmouvrščenim Paragvajem znaša zgolj štiri točke, se karte v zadnjem krogu lahko še pošteno premešajo. Peru, ki ima enako točk kot Argentina, a boljšo razliko v golih, v noči na sredo gosti četrtouvrščeno Kolumbijo. Če remizira, Argentini pa znova ne uspe zmagati, bodo gavči tekme v Rusiji spremljali z naslanjača.