Za zanimivo potezo so se pri Googlu odločili z odstranitvijo 3,5-milimetrskega vtiča za slušalke, s čimer podobno kot pri družbi Apple stavijo na »boljšo« brezžično prihodnost. Resnica je sicer nekje vmes, saj izdelovalci naprav z novimi tehnologijami preprosto izpodrivajo stare izdelke. S tem pa seveda uporabnike dejansko »silijo« v nakup novih naprav, kar na koncu verige ob višji prodaji in dobičkih osrečuje delničarje.

V želji, da bi se izognili slabi publiciteti, ki jo je bil ob umiku vmesnika za slušalke deležen Apple, so pri Googlu ob novem telefonu predstavili povsem nove brezžične slušalke. V nasprotju z Applovimi slušalkami imajo Googlove »pixel buds« prav posebno funkcijo, ki uporabniku omogoča vklop možnosti praktično instantnega prevajanja v kar 40 svetovnih jezikov. V praksi to pomeni, da bo lahko imel »zgolj« angleško govoreči uporabnik telefonski pogovor z japonsko govorečim sogovornikom v resničnem času. Kako se bo nova tehnologija obnesla v resničnem svetu, bo seveda pokazal čas. Še ena funkcija, ki lepo povzame trenutno filozofijo Googla, pa je vgradnja hitrega dostopa do Googlovega asistenta zgolj z dotikom ene izmed slušalk.

Poleg novih pametnih telefonov se pri Googlu podajajo tudi v boj z Amazonom za prevlado na področju pametnih naprav za dom. Google je tako predstavil novega domačega »asistenta« google home mini. Gre za napravo, ki ima vgrajen sistem google asistent in omogoča glasovno upravljanje naprave, ki nato namesto uporabnika izvaja določene funkcije v domu. Home mini je dobil družbo v obliki popolnoma nove naprave home max, ki ponuja enako funkcionalnost digitalnega asistenta, vendar v obliki avdiofilskega zvočnika.

Za konec so pri Googlu poskrbeli za presenečenje, saj so lansirali novo serijo prenosnih računalnikov z operacijskim sistemom Google Chrome OS. Če so dosedanji prenosniki s sistemom Chrome OS kraljevali v nizkocenovnem razredu, je nova serija pixelbook postavljena precej višje, saj se cene za model 512 GB začnejo pri 1750 ameriških dolarjih. Mnogo poznavalcev trga se ob vsem tem sprašuje, zakaj se tehnološki gigant, ki je zaslovel zgolj z elektronskimi storitvami, s tako velikimi koraki podaja v vode fizičnih izdelkov. Odgovor je ogromna konkurenca družb, kot sta Amazon (izdelki, ki ponujajo elektronsko rešitev osebnega asistenta) in Samsung, ki v svojih izjemno popularnih telefonih ponuja vse več aplikacij, ki neposredno tekmujejo z Googlovimi rešitvami (bixby, internetni brskalnik, e-poštni klienti, itn). Odločitev, kako se bo pot v posel, kjer vladajo izredno nizke marže, obnesla za Google, bodo črno na belem pokazali prihodnji poslovni rezultati.