Primer sprva izginule švedske novinarke Kim Wall je že od samega začetka nenavaden. Nazadnje so jo videli živo 10. avgusta , ko se je za potrebe članka na doma narejeni podmornici pridružila 46-letnemu danskemu izumitelju Petru Madsenu. Na začetnih zaslišanjih, ko je bila novinarka še vedno pogrešana, je trdil, da o tem ne ve nič ter da je Wallova podmornico zapustila živa in zdrava. Kasneje je vendarle priznal, da je na podmornici umrla, a da je bila nesreča. »Videl sem, kako je padla,« je po navedbah danskega največjega časnika Politiken Madsen v torek pričal na sodišču. Kasneje je podmornico potopil, policiji pa povedal, da se je to zgodilo zaradi okvare.

Enajst dni zatem, ko je Wallova izginila, je njeno truplo – brez glave in okončin – naplavilo na obalo reke v Kobenhavnu. Madsen vztraja, da trupla ni razkosal, temveč ga je le obtežil in vrgel v vodo, da ne bi splavalo na površje. Dejanje je sicer opisal kot »pokop na morju«. Obdukcija kaže na drugačno zgodbo – okončine in glava pokojnice so namreč bile odrezane z žago, na truplu pa so našli še številne vbode, zgolj na genitalijah 14. Vzroka smrti z obdukcijo niso mogli določiti. So pa v poročilu še zapisali, da so na rokah, v nosu in na vratu izumitelja našli DNK žrtve.

Že včeraj pa smo poročali, da so na trdem disku Madsena našli posnetke mučenja in ubijanja žensk, ki pa jih najverjetneje ni posnel on. Sodišču je povedal, da so trdi disk res našli v njegovi delavnici, a da ni njegov. »V moji pisarni je nekoč živel tudi pripravnik. Več ljudi je imelo dostop do te sobe. Ni nujno, da so posnetki moji,« se je branil.