»V tem športu je 'fajn', če si lokomotiva. Ni pa 'fajn', če si bolj zadaj in dobivaš v obraz sneg,« je v svojem slogu Flisar razložil, zakaj je tako pomembno, kdo je prvi iz startnih vratc. Pred novo sezono je v nordijskem centru v Planici dobil možnost, da trenira samo starte, česar je bil zelo vesel, saj mu zaradi tega ni bilo treba v več ur oddaljena tuja prizorišča.

»Starti so pomembni za pridobitev dodatne prednosti, biti dober na startu je vedno dobro. Delam vse, da to izboljšam, vse, od starta do poganjanja, do smuči, čevljev. Ko se boriš za uvrstitev med prvih deset, vidiš, da šteje vsaka desetinka in skušaš narediti nekaj na tem področju,« razmišlja najboljši slovenski tekmovalec v krosu.

Prihajajoča sezona je tudi olimpijska in prav olimpijske igre oziroma uvrstitev med dobitnike medalj je eden redkih še neizpolnjenih ciljev. »Olimpijske igre so spodbuda, pa tudi cilj. Kolajna z olimpijskih iger je edina lovorika, ki je še nimam. Zaradi tega treniram, delam, se želim izboljšati, kako pa bo, pa bomo videli,« je napoved pred olimpijsko sezono orisal Flisar.

Do prvih tekem ima med vsemi smučarji verjetno največ časa, prvič bo tekmovalno dejaven šele decembra: »Trkam, poškodb ni, zdravje mi služi in za zdaj je vse tako, kot mora biti. Prve tekme se začnejo decembra. Glavni del priprav nas še čaka, zdaj pride 'sparing', več prog. Dva meseca bo še veselo, potem pa gremo na tekme.«

S tekmeci v zimi 2017/18 pa se ne obremenjuje. »Konkurenca ostaja. Oni so boljši, jaz sem boljši, potem pa bomo videli, kaj bo,« je povsem sproščen Flisar.