Te dni lahko na hrvaških televizijskih postajah vidite oglasno sporočilo, v katerem nastopa Goran Ivanišević, nekdanji teniški as. Ne glede na to, da že leta ne igra tenisa, je še vedno eden najbolj prepoznanih in cenjenih hrvaških športnikov, ki v primerjavi z nekaterimi drugimi z veseljem snema oglasna sporočila za sokove in telekomunikacijska podjetja. Tokrat je pripeljal še 10-letnega sina Emanuela, ki mu je neverjetno podoben. Celo tako podoben, da tudi mali trenira tenis in ob tla meče loparje, kot je to počel njegov oče.

Emanuel je najprej začel trenirati nogomet, a se je vendarle odločil, da mu je bolj všeč tenis. Goran Ivanišević je ob sinovih treningih dejal, da šele zdaj razume svojega očeta Srđana, saj tudi Emanuel velikokrat nasprotuje očetu. »Kaj, osvojil si en Wimbledon, zdaj pa mi pametuješ? Niti Samprasa nisi mogel premagati,« mu je med treningom zabrusil sin Emanuel in Ivanišević starejši je nemudoma dejal, da nikoli ne bo sinov trener.

Kdo si zapomni poraženca?

Kako uspešen bo Ivanišević mlajši, bomo šele videli. Njegov oče pa je pretekli teden za italijanski časopis Il Sore 24 Ore odkrito spregovoril prav o Wimbledonu in Samprasu. »Moje življenje ne bi bilo isto, če leta 2001 ne bi osvojil Wimbledona. Nekateri menijo, da je v športu najpomembnejše sodelovati, a to ni res. Ali si kdo zapomni poraženca finala? Do tistega ponedeljka v Wimbledonu sem bil večno drugi. Niti jaz se ne spomnim vseh tistih prekletih finalov, ki sem jih igral in izgubil,« je dejal Goran Ivanišević. Še posebno boleči so bili porazi proti Petu Samprasu, ki ga je v 18 dvobojih premagal dvanajstkrat. »Sampras mi je uničil življenje. Rad imam Peta, je velik športnik in dober fant. Toda iz športne perspektive ga sovražim, ker sem zaradi njega izgubil veliko finalov in polfinalov.«

Po koncu kariere leta 2002, ko je imel 32 let, se je Goran Ivanišević znašel v prazni luknji, ko ni vedel, kaj naj počne s svojim življenjem. Priznal je, da ga je takrat rešilo rojstvo hčerke in kasneje še sina. Postal je družinski človek.

Sodobna družina z nekdanjo ženo in novim dekletom

Njegova družina je razpadla pred tremi leti, ko se je po 18 letih ločil od žene Tatjane Dragović. »Tatjana je bila moja družina in skupaj sva preživela veliko lepih trenutkov,« je za hrvaško Novo TV lani razložil, kako to, da sta z nekdanjo soprogo v prijateljskem odnosu. Celo tako prijateljskem, da jo je lani obiskal v porodnišnici, ko je svojemu novemu partnerju, manekenu Vlahu Arbuliću, rodila hčerko. Ivanišević se je pošalil, da so prava sodobna družina, saj skupaj letujejo. Se pravi: nekdanja žena z novo družino, skupna otroka in Ivaniševićevo novo dekle, radijska voditeljica Nives Čanović. »Vse delamo skupaj, vedno bomo družina, nič in nihče ne more priti med nas,« je razmišljal Goran o svoji nekdanji ženi in skupnih otrocih.

A njuna zveza je bila vse prej kot mirna, saj jo je Goran grdo prevaral. Toda kasneje sta se pobotala in končno po osmih letih zaroke poročila. Mimogrede: nekdanja žena je tudi njegova menedžerka in skrbi za vse njegove posle, vključno s snemanjem oglasnih sporočil, ki se jih je menda lotil zaradi finančnih težav, ki jih je imel ravno v času ločitve, saj je propadel njegov posel z nepremičninami in naj bi se znašel celo pred bankrotom. Kljub temu je ženi ob ločitvi prepustil skupno zagrebško stanovanje.

Zdaj 46-letni Goran Ivanišević ni prepričan o tem, da bi se ponovno poročil, a hrvaški tabloidi so se že razpisali, da ima Nives po skupnem obisku Pariza na roki zaročni prstan. Glede na to, da sta pred javnostjo dolgo skrivala svojo zvezo, bo tudi zaroka verjetno dolga, morebitna poroka pa skrivna.