Drugo. Treba je ločiti besedo osamljen in besedo sam. Res je, da sta g. Mihiča podprla dva od desetih piscev, zato sem uporabil besedo osamljen. Nadalje mi Krivic pripiše, da si dovolim polemizirati in očitati ge. Hribar, ko pa gospa že 40 let piše o tem. Vse spoštovanje do dela gospe. Spremljam jo vse od začetkov razprav za osamosvojitev. V večini se z njo strinjam, včasih pa tudi ne. V konkretnem primeru pa ni šlo za poskus razvrednotenja njenega dela, temveč izključno za njene navedbe v prispevku z dne 26. 9., ko sem pogrešal (kot pravijo politiki) »uravnoteženo« predstavitev početja ene in druge strani. Prav tako nikjer v svojih prispevkih nisem omalovaževal prispevka g. Mihiča na drugih področjih. Je ploden pisec in nekatera njegova stališča in pobude podpiram, čeravno sem včasih v dilemi, ali so povsem iskreni. Zavračam pa njegove objavljene resnice o NOB, kolaboraciji in izdajstvu.

V primeru, da bi g. Krivic brez vnaprejšnje sodbe pozorno prebral moje članke, me morebiti ne bi označil za nestrpneža, ki nekritično zagovarja le »svoje« v škodo drugih.

V prepričanju, da so bralci že naveličani branja prispevkov, v katerih gre le še za napenjanje mišic, in ob spoznanju, da morajo imeti etablirani pisci in pravičniki zadnjo besedo, se iz nadaljnjega polemiziranja na te teme umikam.

Jožef Martini, Ljubljana