Whitlock je za svojo sestavo prejel oceno 15,300. Drugi je Kitajec Hao Veng z oceno 15,033, tretji pa Američan Alexander Naddour z oceno 14,966.

Bertoncelj je nastopil v tretji od štirih skupin, končni razplet pa bo znan okrog 19.30 po slovenskem času, ko se bodo končale moške kvalifikacije.

Škofjeločan se je za kvalifikacijski nastop odločil za lažjo sestavo, kar je napovedal že pred odhodom v Kanado. Trenutno ima med prvo osmerico skupaj s Kitajcem Ruotengom Šiaojem najnižjo izhodiščno oceno - 6,100. Vendar je Kitajec vajo izvrstno naredil. Od tekmovalcev, ki so po treh skupinah pred najboljšim Slovencem zadnjih sezon, pa sta le dva prejela nižjo oceno za izvedbo.

Vse skupaj pred zaključkom kvalifikacij za 33-letnega slovenskega telovadca pomeni, da bo trepetal in upal, da se mu izide in ga več kot en tekmovalec ne prehiti. Če bo končal med prvo osmerico, bo v finalu SP nastopil tretjič v svoji karieri. Najboljši je bil leta 2014 v Nanningu, ko je bil četrti.

Ponoči je nastopil še drugi Slovenec. Rok Klavora je na parterju z oceno 14,066 trenutno 11. Po treh skupinah je na prvem mestu aktualni svetovni prvak Japonec Kenzo Širai z oceno 15,766. Drugo mesto drži Američan Donnell Whittenburg z oceno 15,033, tretjega pa njegov rojak Yul Moldauer z oceno 14,700.

»Vaji sta bili dobro narejeni, posebej Saševa. Rokova je bila z nekaj majhnimi napakami. Ocene so bile grozne. Ocene ne prikazujejo dejanskega stanja. Oba sta dobila nižji oceni, kot smo pričakovali. Rok bi lahko dobil dve desetinki več. Ko je Sašo dobil 14,5, nas je malo 'posekalo'. Glavni favoriti so že šli mimo, nekaj 'drobiža' je ostalo za preostanek kvalifikacij. Težko rečemo, kdo lahko prehiti Saša. Korejci so neznanka. Irec je dober ...,« meni selektor moške reprezentance Sebastijan Piletič.

»Sašo je zelo razočaran. Tudi Rok. Ker sta dobro naredila. Če padeš, prevzameš krivdo nase. Če narediš, kar moraš narediti, gledaš druge, se ti zdi za malo. Sta kar jezna na sodnike," je še dodal Piletič.