V kamniškem samskem domu sta se v soboto okoli sedemnajste ure sprla sostanovalca in začela obračunavati. Po naših podatkih gre za Slavka G. in Petra M., pri tem pa je 71-letni Slavko poškodoval 66-letnega Petra. Slednjega so z vozilom nujne medicinske pomoči odpeljali na zdravljenje, policija pa dogodek obravnava kot poskus uboja in je osumljenca priprla. »Po zdaj zbranih obvestilih in po ogledu kraja dejanja je znano, da naj bi 71-letni moški med prepirom z ostrim predmetom poškodoval 66-letnega moškega. Osumljeni in oškodovanec nista v sorodstvenem razmerju,« je pojasnila tiskovna predstavnica PU Ljubljana Nataša Pučko.

Rane 66-letnika naj bi bile po naših informacijah zelo resne, njegovo stanje je bilo nekaj časa kritično, a se je včeraj v bolnišnici že stabiliziralo, tako da možakar ni v smrtni nevarnosti.

Dolgoletna sostanovalca

Včeraj smo v samskem domu naleteli na več stanovalcev, ki pa so bili skopi s pojasnili dogodka, ki se je zgodil v soboto popoldne. Najbližja soseda vpletenih stanovalcev doma o dogodku ne vesta veliko, ker je šele prihod policije opozoril, da se za vrati sosednje sobe nekaj dogaja. V tretjem nadstropju doma z okoli 50 stanovalci Slavko in Pero (kot ju poznajo sostanovalci) živita že vrsto let. Z juga nekdanje skupne države sta prišla na delo in ostala. Nekaj časa sta živela v drugi sobi, zdaj pa že dalj časa skupaj v prostoru, kjer se je zgodil obračun. Po neuradnih podatkih so bile poškodbe povzročene z nožem, policijska preiskava pa še ni končana.

Dom za delavce iz tujine

Kot smo izvedeli od upravnika doma Mateja Brodarja, v samskem domu ne pomnijo podobnega nasilnega dogodka. V njem so sicer nastanjeni večinoma delavci, ki pridejo k nam iz tujine, včasih pa tudi tisti, ki jih v dom napoti socialna služba. »Drug o drugem ne vemo veliko, jaz ju poznam le bežno in nisem opazil, da se ne bi razumela,« nam je dejal Mitja Mohar, sosed na hodniku v tretjem nadstropju, še dva stanovalca pa sta med pripravljanjem nedeljskega pasulja dodala, da o priletnih možeh iz ene od sob samskega doma ne moreta veliko povedati. Res pa je tudi, da so bivalne razmere v domu vse prej kot lahke, a za mnoge je to edina možnost, da imajo streho nad glavo. Ozadje kamniškega obračuna bo pojasnila policija oziroma sodni postopek v zvezi z domnevnim poskusom uboja.