Slovenski motokrosisti Tim Gajser, Peter Irt in Jan Pancar so z uvrstitvijo v nedeljski finale izpolnili osnovni cilj, ki so si ga zadali pred začetkom prestižne ekipne dirke. Pričakovano je najboljši uvrstitvi dosegel Gajser, ki je kot predstavnik v razredu MXGP v prvi vožnji (kombinacija razredov MXGP in MX2) Sloveniji privozil drugo mesto, v tretji (kombinacija MXGP in open) pa peto. Na zahtevni blatni progi – motokrosiste je ves konec tedna spremljalo spremenljivo vreme – sta bila manj uspešna druga dva Slovenca, saj sta ostala brez vidnejših uvrstitev, Irtu pa je za nameček ponagajala še okvara motorja.

»S svojo prvo vožnjo in drugim mestom sem zelo zadovoljen, v zadnji vožnji pa sem slabše startal. Vesel sem, da smo se končno uvrstili v finale in da smo dosegli dvanajsto mesto. Že pred dirko smo se zavedali, da se lahko uvrstimo visoko, kar nam je tudi uspelo. Bili smo dobra ekipa in vzdušje je bilo zelo pozitivno,« je povedal tim Gajser.

S 30 osvojenimi točkami so se končne zmage v skupni razvrstitvi še četrtič zapovrstjo veselili Francozi, ki so premagali Nizozemce (31) in Britance (32). Slovenija je s 108 točkami pristala na 12. mestu, kar je njena tretja najvišja uvrstitev na teh tekmovanjih in najboljša po letu 2002.