Slovenski trener Matjaž Kek je bil v četrtek zvečer izredno blizu novemu velikemu podvigu. V drugem krogu skupinskega dela evropske lige je na San Siru z Rijeko po zaostanku z 0:2 prišel do izenačenja in bil pred osvojitvijo velike točke proti sedemkratnemu evropskemu prvaku, ki po letih tavanja v povprečju z novimi kitajskimi lastniki znova sanja o velikih stvareh. A v sodnikovem podaljšku je udaril 19-letni Patrick Cutrone in Matjažu Keku ter njegovim navijačem pokvaril večer.

Navijači Rijeke so sicer na obračun leta, kot so ga poimenovali, krenili v izredno velikem številu. Po nekaterih podatkih se jih je v Milanu zbralo od štiri do pet tisoč, nekateri izmed njih pa so z izgredi in razbijanjem avtobusnih postaj izzvali tudi soočenje s policijo. Neljube dogodke pred tekmo je obsodil tudi Matjaž Kek, nato pa se bolj osredotočil na potek obračuna. »Znova prejeti takšen gol v zaključku tekme ni slučaj. Padec koncentracije? Kakšen padec koncentracije! Ko imaš v 90. minuti proti Milanu na San Siru v rokah izid 2:2, je samo vprašanje želje in vztrajnosti, ali ga boš zadržal. Očitno je, da nekateri igralci ne morejo igrati na tej ravni, nimajo prave želje ali pa niso pripravljeni dati vsega od sebe. Kot da mislijo na vse drugo, le na nogomet ne. Zgodi se, da te kdaj pa kdaj sreča zapusti, a to več nima nikakršne zveze s tem,« je bil oster Kek.

Mirnega spanca na klopi Milana nima niti trener Vincenzo Montella. Novi kitajski lastniki so v izboljšanje moštva poleti vložili 250 milijonov evrov in pripeljali enajst novih okrepitev. S tem so močno zrasli tudi apetiti, a jasno je bilo, da bo na novo sestavljeno moštvo na začetku potrebovalo čas, da se uigra. Vseeno so trenutne predstave Milana precej slabše, kot kažejo rezultati, zato se je italijanski strateg že znašel pod plazom kritik, nad njim pa je začela viseti senca Carla Ancelottija, ki ga mnogi vidijo kot menjavo za Montello, če ta v igro Milana ne bo vnesel pričakovanih sprememb.