Jeseniški in ljubljanski hokejisti po uvodnih dveh tednih tekmovanja v alpski ligi zasedajo položaj med najboljšo osmerico, kar bi jim po koncu rednega dela zagotovilo vizum za končnico, a pot do končnega cilja bo še zapletena.

Olimpija je po začetnih porazih ujela niz zmag in se približala konkurentom za končnico. Ugnala je Fasso, Gardeno in Neumarkt, ki so v spodnji polovici lestvice in nimajo večjih možnosti za preboj v izločilni del tekmovanja. Samozavest tivolskega moštva se je dvignila, tekme z resnejšimi nasprotniki pa bodo pokazale, ali se Olimpija med sezono lahko približa najboljšim klubom v ligi. V zadnjih letih je bil tivolski kolektiv topovska hrana za bogatejše klube v višjem rangu tekmovanja EBEL, v drugoligaški alpski ligi pa moštvo brez tujih okrepitev vendarle ne bo igralo povsem stranske vloge. Najučinkovitejša ljubljanska hokejista sta po petih tekmah Maks Selan in Andrej Hebar, ki sta vpisala po sedem točk.

Jesenice so tako kot njen večni tekmec iz Ljubljane ujele serijo treh zaporednih zmag. Potem ko so proti podružnični ekipi Salzburga trepetali na domačem ledu (zmaga s 3:2, streli 30:47), so bili prepričljivejši na gostovanju pri Pustertalu, kjer dvomov o zmagovalcu ni bilo (4:0). Podmežakla bo znova oživela jutri, ko bodo Jesenice gostile Lustenau, medtem ko se bo Olimpija podala v Italijo k favorizirani Cortini, dan kasneje pa se bo na tivolskem ledu pomerila z Lustenauom. Omenjeni tekmi bosta dali konkretnejše odgovore o trenutni formi novinca v alpski ligi.

Še manj odmeva od alpske lige ima mednarodna hokejska liga, ki so jo odprli klubi iz Slovenije, Hrvaške in Srbije. Po treh krogih je na prvem mestu še neporaženi kranjski Triglav, medtem je Vojvodina najmanj konkurenčna, saj je na treh tekmah prejela že 22 golov. Na slovenskih ledenih ploskvah igrajo tudi tekme državnega prvenstva, ki ne privabijo širše množice navijačev. Olimpija in Jesenice v slovenski ligi ne bi smela imeti večjih težav, kar se je potrdilo že v pokalu v prvi polovici septembra. Od sedmerice sodelujočih le Maribor še ni odigral nobene tekme, saj ima težave z igralskim kadrom.