Nemški nogometni prvak Bayern se že na začetku sezone spopada s težavami. Sploh prvič v zgodovini se mu je primerilo, da je v skupinskem delu lige prvakov izgubil z 0:3, nič kaj spodbudne pa niso niti njihove predstave na domačih tleh, kjer zasedajo zanje nesprejemljivo tretje mesto. »Za to bo nekdo moral odgovarjati,« je po debaklu Bayerna proti Paris Saint-Germainu v Parku princev besnel predsednik münchenskega Bayerna Karl-Heinz Rummenigge. Krivca je pričakovano našel v trenerju Carlu Ancelottiju, ki se je danes moral navkljub 71-odstotni uspešnosti po letu dni posloviti od Bayernove klopi. »Predstave ekipe od pričetka sezone niso izpolnile naših pričakovanj. Tekma proti PSG je pokazala, da moramo takoj ukrepati. Carlo je moj prijatelj, a odločiti smo se morali profesionalno in v korist kluba,« je bil danes jasen Rummenigge.

Drugi krog lige prvakov je bil tudi sicer neuspešen za nemške predstavnike, saj so vsi vpisali poraz, kar se jim je nazadnje v skupinskem delu primerilo pred tremi leti. »Malo denarja, malo muzike,« je bila ugotovitev nemških medijev, prepričanih, da bodo njihovi klubi morali zapravljati več, če želijo konkurirati najboljšim. Ni jim namreč ušlo, da sta glavna krivca za poraz Borussie proti madridskemu Realu Gareth Bale in Cristiano Ronaldo skupaj ocenjena na 194 milijonov evrov, medtem ko je vrednost novincev pri PSG Kyliana Mbappeja in Neymarja še enkrat višja.

Bolj zadovoljni z učinkom svojih predstavnikov v ligi prvakov so lahko Angleži, saj z izjemo Liverpoola po dveh krogih prav vsi v svojih skupinah zasedajo prvo mesto. Tudi z nekaj sreče, saj je Chelsea na gostovanju pri Atleticu do zmage z 2:1 prišel v 94. minuti po golu rezervista Michyja Batshuayia. Belgijec je s svojim petim golom na zadnjih treh tekmah pokvaril jubilej trenerja Diega Simeoneja, ki je Atletico v ligi prvakov vodil že petdesetič.

Brez poljuba sreče bi brez treh točk na gostovanju pri lizbonskem Sportingu lahko ostala tudi Barcelona. Katalonci so v nasprotju z vsemi pričakovanji dolgo lomili odpor tekmeca, muk pa jih je v drugem polčasu z avtogolom odrešil šele domači branilec Sebastian Coates. A igralci trenerja Ernesta Valverdeja utegnejo imeti časa za analizo sredine tekme še na pretek, saj ni izključeno, da bo njihov obračun v la ligi proti Las Palmasu zaradi katalonskega referenduma v nedeljo odpovedan. Kot je danes poročal Mundo Deportivo, naj bi imele oblasti težave z zagotovitvijo primernega števila varnostnega osebja za tekmo.