Proračun v višini 700.000 evrov naj bi ACH Volleyju zadostoval, da serijski slovenski odbojkarski prvaki v prihajajoči sezoni ohranijo primat najboljšega kluba v državi in pečat pustijo tudi na mednarodnem prizorišču. Svoje cilje so naravnali optimistično, saj je želja poleg ubranitve naslova v prvenstvu in v pokalu Mevza tudi osvojitev domače pokalne lovorike, ki je zadnji dve sezoni šla v roke kamniškega Calcita. Razloge za smele napovedi gre nemara iskati tudi v izboljšani finančni podobi kluba. Po zagotovilih predsednika Rasta Oderlapa naj bi klub že prihodnje leto splezal na zeleno vejo. »Če govorimo o konkretnih številkah, mislim, da bo že konec tega leta dolg znašal nekaj deset tisoč evrov, zagotovo pa manj kot 50.000 evrov. Iz zneskov, ki so bili višji od našega sedanjega letnega proračuna, računamo, da bo dolg do konca prihajajoče sezone v celoti saniran,« napoveduje Rasto Oderlap.

Vrhunec bo za ACH Volley sicer prišel že na uvodu sezone, saj jih prihodnji mesec čakajo kvalifikacije za evropsko ligo prvakov. Prvo oviro bo predstavljal Brčko iz Bosne in Hercegovine, v primeru napredovanja pa precej kakovostnejša Lokomotiva iz Novosibirska, ki ima več kot desetkrat višji proračun od Ljubljančanov. »Brčko bi morali premagati, težje delo pa bomo imeli proti Lokomotivi, saj njen proračun znaša okoli deset milijonov evrov. A zagotovo se ne bomo predali, mislim, da tudi z njimi lahko igramo in jih tudi presenetimo. Če nam ne uspe, pa se želimo čim dlje zadržati v pokalu Cev,« razmišlja športni direktor kluba Aleš Jerala. Nekdanjega odbojkarja pred sezono v slabo voljo spravlja le tekmovalni spored, ki se po njegovem prepričanju lahko enači s tistim, ki ga imajo košarkarji v ameriški ligi NBA.

Njegove ugotovitve niso daleč od resnice, saj je pred ekipo okoli 60 tekem, zato ga še toliko bolj moti odnos Odbojkarske zveze Slovenije (OZS), ki sprejema tekmovalne odločitve, pripombam ljubljanskega kluba pa ne želi prisluhniti. »OZS smo opozarjali, da naj spremenijo tekmovalni sistem. Z drugimi klubi, ki bodo prav tako igrali v Evropi, smo dali več predlogov sistemov, ki bi nas nekoliko razbremenili. A naleteli smo na gluha ušesa, odgovore smo dobili šele potem, ko je bilo že vse odločeno. Ne zdi se nam prav, da nas OZS tako obravnava, konec koncev se mora zavedati, kaj je naš klub dal reprezentanci. Praktično vsi reprezentanti so šli skozi naše roke, pomagali smo jim, da so hitro našli odlične klube v tujini, zato menimo, da si zaslužimo drugačen odnos,« se jezi Jerala. Pritrjuje mu tudi trener Zoran Kedačič, ki si želi bolj konstruktivne debate z zvezo. »Morate vedeti, da je ena od sprememb tudi igranje tekem v ligi prvakov v sredo in nedeljo in ne več samo v sredo. To tudi pomeni, da ne bomo mogli igrati tekem pokala ali prvenstva,« opozarja Zoran Kedačič.

Za triintridesetletnikom je sicer osem tednov intenzivnih priprav z moštvom. Kot pravi, je v tem času dovolj dobro spoznal kakovost novincev, da lahko trdi, da kljub odhodu igralcev, kot so Maksim Buculjević, Jan Kozamernik, Žiga Štern in Apostolos Armenakis, zdaj razpolaga z boljšim igralskim kadrom kot minulo sezono. »Klubu se je pridružilo šest novih igralcev, a mislim, da je ogrodje ostalo zelo čvrsto. Izkušenim odbojkarjem so se pridružili mladi igralci, ki pa so se vsi po vrsti nekje že dokazali. To je bil tudi glavni cilj, predvsem pa smo gledali, da enakovredno zapolnimo vsa igralna mesta in da imamo dovolj širine,« je še sklenil Kedačič.