Odkar sta o svojih duševnih travmah začela govoriti princa William in Harry, so o tem spregovorili tudi številni zvezdniki. Princa sta to sicer storila, da bi podprla projekt o odkritih pogovorih o duševnem zdravju, ki ga vodita v Veliki Britaniji. Ni znano, ali so se projektu pridružili tudi ameriški zvezdniki, a kar nekaj jih je nenadoma začelo govoriti o svojem duševnem zdravju in težavah, ki jih imajo. Predvsem o napadih tesnobe, za katero se nenadoma zdi, da je najbolj razširjena težava med slavnimi. Emma Stone, trenutno najbolje plačana igralka sveta, je na ameriški televiziji pretekli teden priznala, da ima že od otroštva napade tesnobe ter da je bila prvič na terapiji pri devetih letih in je od tedaj ni opustila. Napadov anksioznosti ima sicer zdaj manj kot v mladosti, pri tem pa ji je pomagalo prav igralstvo.

Tudi lanskoletna najbolje plačana igralka na svetu Jennifer Lawrence je razložila, da ima napade tesnobe in panike ter da je zaradi tega težko snemala srhljivko Mati!, ki ravno zdaj prihaja v kinodvorane. Zaradi napadov se boji iti na letalo, kot šolarka ni hodila na zabave in tudi ona je rešitev našla v igralstvu. Podobne napade je imel med snemanjem filma Deadpool tudi igralec Ryan Reynolds. Čeprav je igral superjunaka, se je le težko pripravljal na vsakodnevno snemanje. Nekega dne se je začel tresti, nato pa je šel k zdravniku, kjer so mu dejali, da z njim ni nič fizično narobe, ima pa napade anksioznosti. Od tedaj se s strahovi sooča s pomočjo žene, za katero pravi, da brez nje ne bi več zmogel delati.

Odpovedi nastopov zaradi tesnobe

Z istimi težavami se bori bivši pevec razpadle skupine One Direction Zayn Malik. Tudi on je o tem javno spregovoril, a šele potem, ko je zaradi tega odpovedal nastope. Nastope je pred letom odpovedala tudi najbolj priljubljena pevka instagrama Selena Gomez. Kmalu za tem je priznala, da ima napade tesnobe, a ti so posledica avtoimunske bolezni lupus, zaradi česar je pred nekaj tedni prestala presaditev ledvice. Trendu anksiozne motnje med zvezdniki se je nazadnje pridružila tudi Taylor Swift, ki trdi, da je napade začela dobivati zaradi enega od bivših fantov, tudi člana skupine One Direction. Pevka je zdravilo našla seveda kje drugje kot v glasbi.