Krovna nacionalna organizacije v Združenih državah Amerike za smučarski in deskarski šport bo Mednarodno smučarsko zvezo (Fis) naslovila uradno prošnjo, da Vonnovo uvrstijo na seznam nastopajočih na moškem smuku za svetovni pokal, ki bo v kanadskem Lake Louisu novembra prihodnje leto, na začetku sezone 2018/19.

Vonnova, ki so jo v zadnjih letih pestile poškodbe, ki bi jo skoraj stale tekmovalne kariere, je prepričana, da bi bila na smukaških progah enakovredna moškim tekmecem. Ena najuspešnejših smukačic bi se rada pomerila z moškimi, ker bi rada videla, kam pravzaprav ženska smukaška šampionka sodi v primerjavi z njimi. Z moškimi bi se rada pomerila na smukaški progi v kanadskem Lake Louisu, torej na prizorišču, kjer je zmagala na štirinajstih ženskih smukih.

Fis v preteklosti nenaklonjen predlogu

»Ne poznamo vseh podrobnosti, vsekakor pa gre za pričakovano vprašanje, ki deli mnenja v krogih Fis,« je bilo v sredo možno slišati prvi odziv svetovne smučarske organizacije, ki je pred leti že zavrnila Vonnovo, s stališčem, da »en spol ni upravičen do sodelovanja na tekmah drugega spola«.