Škrabec je v 21 letih, odkar je pri 33 letih ustanovil Riko, družbo razvil v vodilno slovensko inženiring podjetje. Riko v središče svojega delovanja postavlja povezovanje podjetij, s katerimi ustvarjajo odmevne zgodbe z visoko dodano vrednostjo, hkrati pa nadpovprečno vlagajo v družbeno odgovorne projekte, svoj izbor pojasnjujejo v Združenju Manager.

To dokazujejo tudi s številkami: lani je 108 zaposlenih ustvarilo 117 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje in sedem milijonov evrov čistega dobička. Donosnost kapitala je znašala 24,4 odstotka, dodana vrednost na zaposlenega pa je s 144.000 evri med najvišjimi v Sloveniji.

Uspešno zgodbo je Škrabec ustvaril tudi s podjetjem Riko hiše, ki proizvaja in trži lesene bio hiše. Podjetje zaposluje 65 ljudi, prav toliko pa jih zanje dela pri kooperantih. Lani so prihodek povečali za petino na osem milijonov evrov, ustvarili pa so pol milijona evrov čistega dobička.

V Združenju Manager med drugim izpostavljajo še Škrabčeve investicije v lokalno tradicijo in družbeno odgovorna dela, njegov trajnostni odnos do okolja in kulture, pa tudi do zaposlenih.

Škrabec je sicer tudi častni konzul Maroka in Belorusije, predsednik Slovenskega konzularnega zbora, predsednik Alumni kluba in član sveta ljubljanske ekonomske fakultete, predsednik komisije za nagrade pri Gospodarski zbornici Slovenije, predsednik Slovensko-ruskega sveta ter član nadzornega odbora UN Global Compact Slovenija.