Grožnja naj bi bila enaka, vendar pa statistika pravi, da so domači desničarski skrajneži in neonacisti doslej izvedli trikrat več terorističnih napadov na ameriških tleh, kot pa so jih tuji teroristi, ki pobijajo v imenu muslimanske vere. Demokratska senatorka iz Missourija Claire McCaskil je opozorila, da je imel njihov senatni odbor doslej natanko nič zaslišanj o grožnji domačih teroristov in odgovoru na to grožnjo. O IS ali Al Kaidi in podobnih pa so jih imeli že nešteto.

Wray je dejal, da FBI obe grožnji jemlje zelo in enako resno. "Osredotočamo se na grožnje z nasiljem proti Američanom in ne na ideologijo," je dejal Wray, ki je prišel na položaj namesto Jamesa Comeyja. Predsednik ZDA Donald Trump je Comeyja odstavil, ker je nadaljeval preiskavo domnevnega ruskega vpletanja v ameriške volitve.

Wray je v odboru skušal podati definicijo terorizma, kar na mednarodni ravni ne obstaja, ampak si vsakdo terorizem razlaga po svoje. Wray je dejal, da FBI uvede teroristično preiskavo večinoma le v primerih, ko je v zločinsko dejanje vpletena mednarodna teroristična organizacija ali kaka ideologija.