Sredin večer drugega kroga nogometne lige prvakov je postregel s kar dvema obračunoma nogometnih velikanov. Atletico Madrid je gostil Chelsea, PSG pa Bayern iz Münchna. Hitreje so na svoj račun prišli navijači Parižanov, saj je njihova ekipa potrebovala le slabi dve minuti, da je na Parku princev prebila nemški obrambni zid. Z zadetkom se je proslavil Brazilec Dani Alves, ki je po hitrem prodoru po levi strani in podaji rojaka Neymarja neovirano streljal in premagal gostujočega vratarja Svena Ulricha.

Bavarci so po prejetem golu začeli vršiti silovit pritisk na nasprotnikova vrata. Priložnost za izenačenje se je ponudila tako Thomasu Müllerju kot Javiju Martinezu in Robertu Lewandowskemu, a jim mreže ni uspelo zatresti.

Neučinkovitost nemškega prvaka v napadu je bila znova kaznovana v 32. minuti, ko je z roba kazenskega prostora za 2:0 zadel Edison Cavani ,ki je tudi postavil končni izid prvega polčasa.

Drugi del se pričel z ofenzivo gostiteljev. Neymar je imel kar dve priložnosti, da poviša izid, vendar je bil nenatančen. A najdražji nogometaš na svetu je svojo astronomsko ceno le uspel upravičiti v 62. minuti, ko je z le nekaj metrov dosegel tretji pariški zadetek. Čeprav bi PSG lahko svojo prednost v nadaljevanju še povišal, je ostalo pri izidu 3:0 za francoskega podprvaka.

So Ancelottiju šteti dnevi?

V taboru nogometašev Bayerna je po porazu v drugem krogu lige prvakov v Parizu prosti PSG zavladalo veliko razočaranje. Predsednik münchenskega kluba Karl Heinz Rummenigge je dejal, da je bil poraz sramoten in da bo zagotovo imel posledice, kakšne bodo, pa ni natančno pojasnil.

»Za to bo nekdo moral odgovarjati. Tega ne smemo kar pozabiti, o njem se moramo pogovoriti, ga analizirati, moramo biti na jasnem, zakaj je do njega prišlo. Dejstvo je, da to, kar smo videli v Parizu, ni bil Bayern. Pomembno je, da se čimprej vrnemo na zmagovalne tirnice in se začnemo spet predstavljati kot Bayern München,« je dejal Rummenigge, ki ni hotel špekulirati z vprašanjem, ali je bila to zadnja tekma na trenerski klopi bavarskega kluba Carla Ancelottija.

Chelsea slavil zmago v Madridu

Precej bolj izenačen in napet dvoboj je bil v španski metropoli. Bolje so ga pričeli domačini, ki so polčas po uspešno izvedeni enajstmetrovki Antoina Griezmanna v 40. minuti dobili z 1:0. A Chelsea je v drugem polčasu spreobrnil izid: Najprej je v 60. minuti na 1:1 izenačil Alvaro Morata, zmago pa je Londončanom v 94. minuti zagotovil Michy Batshuayi.