Tretji regijski izbor najboljših najhitreje rastočih podjetij bo danes popoldne v prestolnici, kjer ima sedež skoraj tri četrtine najhitreje rastočih podjetij s seznama 100 najhitreje rastočih podjetij po indeksu prodaje med letoma 2011 in 2016. Regija bo tako dobila gazelo, ki bo kot tretja finalistka od šestih 25. oktobra na finalnem izboru za zlato, srebrno in bronasto gazelo v Cankarjevem domu v Ljubljani zastopala osrednjo Slovenijo.

Kljub temu da je na primer letos na seznamu 100 najhitreje rastočih podjetij kar 70 podjetij iz Ljubljane, lani pa 69, naziv regijske gazele zadnja tri leta ni ostal v Ljubljani. Dve leti zapored ga je prejel RLS merilna tehnika, ki ima sedež v Komendi, leta 2014 pa družinska gazela MI Elektronika z Brezovice pri Ljubljani.

Največ novo odprtih delovnih mest

Osrednja Slovenija v primerjavi s preostalimi petimi regijami močno odstopa tako po številu novo odprtih delovnih mest kot po rasti prodaje. Sto najhitreje rastočih podjetij po indeksu rasti prodaje med letoma 2011 in 2016 je namreč v tem obdobju odprlo 3159 delovnih mest, kar pomeni kar 310-odstotno rast, medtem ko jih je preostalo gospodarstvo odprlo 1274. Rast prodaje pri najhitreje rastočih podjetjih je kar 375-odstotna, v regiji pa 10-odstotna.

Izbor gazele osrednje Slovenije bo danes vnovič v Šolskem centru Ljubljana. V centru, kjer delujejo Srednja strojna in kemijska šola, Srednja lesarska šola, poleg gimnazije pa tudi Višja strokovna šola mehatronik in programsko oblikovanje materialov, bo obiskovalcem na ogled razstava izdelkov in projektov podjetno in inovativno naravnanih dijakov. To je zagotovo močan magnet za podjetnike, ki iščejo praktične, kreativne in samoiniciativne mlade sodelavce. Mladost pa bo soustvarjala tudi kulturni program izbora gazele osrednje Slovenije. Hiphop formacija Plesne šole Bolero bo izvedla atraktivno točko Savage v koreografiji Ane Vodišek, prireditvi pa bosta posebno noto dala tudi Pihalni orkester ŠC Novo mesto z dirigentom Gregorjem Zagorcem in mlada pevka Zala Smolnikar.