Pomočnik selektorja moške članske reprezentance Rado Trifunović je s strani prestižne kalifornijske univerze UCLA prejel vabilo za sodelovanje. Pri tovrstnih vabilih je v ospreju predvsem izmenjava košarkarskih znanj, saj trenerje onkraj Atlantika zanimajo pristopi pri delu z mlajšimi starostnimi kategorijami in uvajanje igralcev v člansko košarko.

44-letni Trifunović je kot strokovni vodja projektov mlajših starostnih kategorij in pomočnik selektorja moške članske reprezentance zaposlen na Košarkarski zvezi Slovenije. Za člansko reprezentanco je sicer zbral enajst nastopov in dosegel 13 točk. V dresu s slovenskim grbom je nastopil na evropskem prvenstvu leta 1997 v Španiji.

Rado Trifunović je bil v svoji trenerski karieri trener mlajših kategorij, pomočnik in glavni strateg članov domžalskega Heliosa, s katerimi je dvakrat igral v finalu 1. SKL, enkrat pa v finalu Pokala Spar, vodil pa je tudi člansko moštvo Zlatoroga.

Rado Trifunović, pomočnik selektorja moške članske reprezentance in strokovni vodja projektov mlajših starostnih kategorij:

»Dolgoletni prijatelj Kory Barnett (direktor trenerskega štaba na UCLA) me je na pobudo glavnega trenerja Steva Alforda povabil na začetek pripravljalnega obdobja z namenom izmenjave znanj, saj jih zelo zanima slovenska košarka in razvoj mladih igralcev na prehodu v člansko reprezentanco. Zelo se že veselim in komaj čakam, da vidim delo na prestižni univerzi UCLA. Pričakujem, da bom s to izkušnjo pridobil veliko novega znanja, hkrati pa sem zelo počaščen danemu povabilu in priložnosti.«

Matej Erjavec, predsednik Košarkarske zveze Slovenije:

»Vabilo, ki ga je prejel Trifunović, je veliko priznanje za slovensko košarko in KZS. Zavedamo, da je to lepa priložnost, da Rado še izpopolni svoje že tako bogato znanje. Počaščeni smo, da so zgodovinski uspeh naše reprezentance opazili tudi v ZDA.«