Prvi dan svetovnega prvenstva kajakašev in kanuistov v Pauu, idiličnem francoskem srednjeveškem mestu s 85.000 prebivalci, je uvodoma postregel z nekaj »klasične« zmede, a na koncu se je slovenski ekipi izšlo. Potem ko so kanuisti v postavi Benjamin Savšek, Luka Božič in Anže Berčič sprva osvojili četrto mesto, nato po poizvedbi in protestu napredovali na drugo, zatem pa po protestu nemške ekipe padli na končno peto, se je sreča nasmehnila kajakašem.

Peter Kauzer, Martin Srabotnik in Žan Jakše so na umetnih brzicah reke Gave de Pau priveslali do brona in ob dveh kazenskih sekundah zaradi dotika osvojili prva odličja na tem prvenstvu. »Sem kar zadovoljen glede na to, da so bila vratca zelo nizka. Ne vem, ali je katera ekipa odpeljala brez kazenskih sekund. Zase lahko rečem, da sem edino napako naredil v zadnjih protitočnih vratih, a ni vplivala na rezultat. Tam smo se dobro ujeli, Žan je priključil in lepo smo odpeljali do cilja. Na koncu smo vedeli, da bo blizu kolajni, malo smo se vznemirili zaradi dvojke, a tudi drugi so grešili in bilo je dovolj. To je zame šele druga moštvena kolajna, čeprav sem nastopil že na enajstih svetovnih prvenstvih, tako da je luštno spet po dolgem času stati na stopničkah na moštveni vožnji,« je povedal Peter Kauzer.

A uspešnega slovenskega dne s tem še ni bilo konec. Popoldne so se zelo izkazali tudi spustaši na divjih vodah. Na zahtevni progi so kanuisti Simon Hočevar, Luka Žganjar in Blaž Cof v sprinterski preizkušnji spusta na divjih vodah osvojili bron, kajakaši Nejc Žnidarčič, Simon Oven in Anže Urankar pa so bili drugi. šr, sta