Bilo je v noči na torek, ura je kazala 44 minut čez polnoč, ko so na regijskem centru za obveščanje prejeli klic iz okolice Senovega, da v bližini gori mizarska delavnica. Na intervencijo so se takoj podali krški poklicni gasilci ter prostovoljni gasilci iz Senovega. A ko so prispeli na Rudarsko cesto v bližini naselja Reštanj, so lahko ugotovili le, da kaj veliko ne bodo mogli rešiti, saj je bil požar v manjši mizarski delavnici po besedah vodje operative krških gasilcev Aleša Stoparja že v polnem zamahu.

»Obvestilo o požaru je bilo pozno, saj je delavnica nekoliko odmaknjena od naselja, tudi lastnik ne živi tam. Poleg tega je bilo sredi noči in če ne bi gospa s sosednjega griča pogledala skozi okno in poklicala centra za obveščanje, bi bilo lahko še huje,« pravi Stopar. Pet poklicnih gasilcev iz Krškega in šest prostovoljnih gasilcev iz Senovega je na kraj dogodka prihitelo v dobrih petih minutah in hitro omejilo požar. Gasili so slabi dve uri, prostovoljni gasilci pa so še do jutra nadzorovali pogorišče.

Mizarska delavnica velikosti 12 krat 7 metrov je v celoti pogorela, vključno z obdelovalnimi stroji in materialom. Po podatkih policije je škode po prvih ocenah za okoli 30.000 evrov. So si pa prizorišče požara ogledali tudi policisti in kriminalistični tehniki, ki bodo po koncu preiskave z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo. Po prvih neuradnih informacijah naj bi zagorelo zaradi pregretja peči.