Sejem z razvejano in pestro ponudbo z raznimi predstavitvami, meritvami in degustacijami, ki bo tudi prodajen, bo spremljal bogat in dinamičen obsejemski program.

Več kot sto dogodkov v štirih dneh

»V štirih dneh se bo zvrstilo več kot 100 dogodkov, od delavnic do okroglih miz in predavanj z vsebinami, prek katerih bodo obiskovalci dobili nove smernice za zdrav življenjski slog in zeleno sobivanje. Kakšen je dom brez odpadkov, kako vse skrbi za okolje s svojimi službami Javni holding Ljubljana, uporaba bio volnene izolacije pri naravni gradnji, naravne zidne barve, olja in voski za les, ilovnati ometi, kaj je to stavbna in bivalna biologija … Vabljeni na brezplačna in neodvisna strokovna svetovanja Eko sklada in Gradbenega inštituta ZRMK in še na ogromno drugih aktualnih zadev, ki bodo popestrile že tako pester sejemski program,« je povedal Matjaž Kovačič, vodja sejma.

Imitacija gozdička na ploščadi

Zveza potrošnikov Slovenije bo na razstavnih prostorih s posebnimi certifikati med izdelki in storitvami osveščala obiskovalce, na kaj naj bodo pozorni pri nakupu oziroma kateri certifikati resnično zagotavljajo kakovost in ustreznost, Zavod za gozdove Slovenije pa bo na ploščadi Gospodarskega razstavišča pripravil imitacijo gozdička in med drugim predstavil tudi evropske pešpoti. Podarite si zdravje in obiščite sejem Narava-zdravje tudi vi. Več informacij na www.narava-zdravje.si.