Ob odprtju sta družbi predstavili tudi novo slovensko blagovno znamko Nativa, ki vključuje linijo naravnih barv, naravnih gradbenih materialov in storitev, ki jih bodo uporabniki lahko uporabili pri sonaravni gradnji. Center, v katerem so na voljo tudi drugi naravni izdelki priznanih tujih dobaviteljev, bo v prihodnje prepoznaven kot informativno in izobraževalno stičišče izvajalcev in uporabnikov, ki bodo v njem osvajali različne tehnike gradnje in nanašanja barv, spremljali novosti in spoznavali materiale za sonaravno gradnjo. Center sonaravne gradnje, ki je namenjen tako zasebnim kot poslovnim graditeljem, bo odprt vsak delovnik od 8. do 18. ure, ob sobotah pa do 12. ure.

Izboljšana kakovost bivanja

Sonaravna gradnja je sinonim za izboljšano kakovost bivanja, kar je dobra motivacija in izhodišče za marsikaterega graditelja. V družbi Gnezdo zato poudarjajo, da naravni, lokalni in obnovljivi materiali zagotavljajo lepše, bolj zdravo in bolj čisto bivalno okolje. »Ker je sonaravno povezano tudi s čim krajšimi transporti in lokalnimi surovinami, smo svoja naprezanja usmerili v slovensko proizvodnjo dosledno naravnih gradbenih materialov in vzporedno razmišljali o vzpostavitvi prodajnega centra, kjer bodo ti materiali graditeljem lahko na voljo na enem mestu,« je poudaril Anton Pugelj, direktor družbe Gnezdo. »In prav ta naša želja po lastni proizvodnji in želja, da bi materiale za naravno gradnjo lahko predstavili širšemu krogu graditeljev, nas je povezala s podjetjem JUB.«

Nazaj k začetkom

JUB je uveljavljen slovenski proizvajalec barv in fasadnih sistemov z dolgoletno tradicijo in mednarodnim ugledom. Sašo Kokalj, predsednik uprave JUB-H, je na odprtju centra poudaril: »Z obujanjem desetletja in stoletja starih receptur, ki so jih uporabljali spretni in izkušeni gradbeni mojstri, se JUB z novo blagovno znamko Nativa zdaj tako ponovno vrača k svojim začetkom. Že doslej smo bili prepoznavni po svojih izdelkih na vodni osnovi, prijaznih do ljudi in okolja, na trgu ponujamo odlične izdelke, za katere ob okolju prijazni proizvodnji pridobivamo številne certifikate kakovosti ter priznanja potrošnikov in strokovne javnosti. Smo namreč prvi slovenski proizvajalec, ki se lahko pohvali z znakom okoljske marjetice Ecolabel za izdelek JUPOL Junior in z znakom ECARF za izdelek JUPOL Bio silicat. Usmeritev v razvoj ekoloških izdelkov ter trajnostno naravnano gradnjo imamo v podjetju JUB zapisano tudi v svoji poslovni strategiji, zato smo poleg odprtja Centra sonaravne gradnje tu v Ljubljani in z izdelki Nativa, ki jih predstavljamo slovenski javnosti, naš prvi skupni cilj z družbo Gnezdo že uresničili. Seveda so naše ambicije usmerjene tudi v širitev naše ponudbe na domačem in na novih tržiščih, kjer JUB že tradicionalno uspešno posluje.« (ktm)