Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je z zmago na peščenem teniškem turnirju v Franciji krepko napredovala na svetovni lestvici. V primerjavi s preteklim tednom je pridobila natanko 100 točk in se z njimi s 150. povzpela na 128. mesto. V dveh tednih je Štajerka napredovala za 55 mest. Med prvo deseterico pri ženskah ni sprememb, številka ena ostaja Španka Garbine Muguruza. Pri moških se je Blaž Kavčič znova uvrstil med najboljšo stoterico, saj zaseda 99. mesto. Vodstvo Rafaela Nadala ni ogroženo.

V ospredju zanimanja teniške javnosti so bili minuli teden boji za Laverjev pokal. Šlo je za prvo izvedbo dvoboja Evrope s preostalim svetom. Za staro celino je igralo pet igralcev izmed najboljše svetovne sedmerice, in sicer Španec Rafael Nadal, Švicar Roger Federer, Nemec Aleksander Zverev, Hrvat Marin Čilić in Avstrijec Dominic Thiem. Poleg njih pa pod vodstvom legendarnega Šveda Björna Borga še Čeh Thomas Berdych. Dvoboj v Pragi je bil zelo razburljiv. Pred zadnjim dnem je Evropa vodila z 9:3. Ko je kazalo na gladko zmago favorizirane Evrope, se je zapletlo. John Isner je namreč ugnal Rafaela Nadala, tako da je evropsko kožo v Pragi reševal Roger Federer. Švicar je proti Nicku Kyrgiosu rešil zaključno žogico in na veliko veselje slavnih navijačev priboril Evropi prestižno lovoriko.

Posebna doživetja je zbudila tudi igra dvojic, v kateri sta bila skupaj v ekipi Nadal in Federer, nekdanji in novi številki ena in dve svetovnega tenisa. »Za menoj je nepozaben konec tedna. Ozračje je bilo sproščeno in res smo vsi uživali. Toda na igrišču smo se bojevali kot levi. Vesel sem, da smo osvojili lovoriko,« pravi Roger Federer. »Bili smo blizu, da bi dvignili pokal. Zelo blizu,« je bil razočaran selektor preostanka sveta John McEnroe, ki je imel v ekipi štiri Američane, poleg Isnerja še Jacka Socka, Sama Querreyja, Francesa Tiafoeja, Kanadčana Denisa Šapovalova ter Avstralca Kyrgiosa.

Pri ženskah sta najmočnejša turnirja minulega tedna, ki sta potekala v Aziji, dobili Julija Ostapenko in Carolina Wozniacki. Latvijka je v finalu v Seulu premagala Brazilko Beatriz Haddad Maio, Danka pa je bila v Tokiu boljša od Rusinje Anastasje Pavljučenkove. Japonska metropola je bila srečen kraj tudi za Andrejo Klepač. Primorka je v paru s Španko Mario Jose Martinez Sanchez osvojila močan turnir dvojic. Precej slabše gre v zadnjih mesecih med dvojicami Katarini Srebotnik, ki niza poraze v prvih krogih.