Klemen Prepelič je bil eden osrednjih igralcev Slovenije na poti do zlate medalje. Marca izpostavlja njegovo statistiko na evropskem prvenstvu, ki ga je končal s povprečjem 13,8 točk, 2,3 skoka, dvema podajama in povprečnim statističnim indeksom 13,9. Še posebej izstopajo njegovi učinki na odločilnim tekmah; na nobeni ni dosegel manj kot 13 točk, za tri točke je metal 58,8%, v finalu proti Srbiji pa je dosegel 21 točk.

»Spoštovanja vredna statistika glede na to, da je igral v senci Gorana Dragića, Luke Dončića in Anthonyja Randolpha. Slovenec je pokazal svoj karakter in hladno kri v odločilnih trenutkih. Neverjetno, da tako kakovosten igralec ne bo nastopal v evroligi,« so zapisali pri Marci.

Prepelič zaenkrat član pariškega Levallois

Štiriindvajsetletni Prepelič (191 cm) je poleti za eno leto postal član pariškega kluba Levallois, kjer igra ob boku dveh francoskih legend Florenta Pietrusa in Borisa Diawa. To je sicer že njegov šesti klub v prav toliko sezonah. Uvodno tekmo francoskega prvenstva je Prepelič odigral v stilu eurobasketa in dosegel 21 točk.