Trumpovi je pri negovanju vrta pomagalo več deset otrok iz enega od lokalnih društev za fante in deklice. S prvo damo so govorili o svoji najljubši zelenjavi, nato pa z vrta pobrali zrele paprike in okro. Trumpova je pomagala tudi izkopati luknje, kamor so otroci posejali brokoli.

Otroci »se naučijo toliko iz svojega okolja in zelenjavni vrt Bele hiše je odličen primer, kako lahko otroci uživajo na prostem in se učijo zdravega življenja in prehrane,« je v izjavi poudarila prva dama ZDA, in dodala, da se že veseli novih opravil na vrtu.

Vrt je bil sicer del projekta Obamove za bolj zdravo prehrano otrok. Na posesti Bele hiše ga je postavila leta 2009. Pred odhodom pa ga je, verjetno zaradi občutka, da Trumpovi morda ne bodo delili njenega navdušenja nad gojenjem zelenjave, dala povečati in utrditi - z betonom, kamenjem in jeklom.

Burni odzivi tokrat zaradi srajce

Melania Trump se je vrtnarjenja lotila v rdeči karirasti srajci, jeans hlačah in s temnimi sončnimi očali. Ko so uporabniki spleta ugotovili, koliko stane »običajna« srajca, v kateri je Melania delala na vrtu, podobna pa je večini, ki jih najdemo v vseh trgovinah, niso mogli verjeti. »Sama sem za zelo podobno plačala zgolj 20 dolarjev,« ena od uporabnic komentirala na twitterju. Melania naj bi namreč za srajco znamke Balmain odštela 1380 dolarjev.