Nogometaši Seville v špansko prestolnico prihajajo neporaženi in na krilih izvrstnih predstav. S štirimi zmagami in enim remijem Andaluzijci v hrbet gledajo le stoodstotno uspešni Barceloni, ki drevi gostuje pri novincu Gironi. Zasluge za izvrsten začetek ima predvsem odlična obramba, ki je z le enim prejetim golom v uvodnih petih krogih najtrdnejša v prvenstvu. A če bodo želeli igralci trenerja Eduarda Berizze danes presenetiti, zgolj dobra igra branilcev ne bo dovolj. Svoj delež bodo moral prispevati tudi napadalci, ki pa so doslej v prvenstvu več kot en gol dosegli le na dvoboju z Eibarjem.

Čeprav imata obe ekipi v 45 medsebojnih obračunih po 15 zmag, pa so v zadnjem obdobju bistveno uspešnejši nogometaši Atletica. Gostitelji so namreč na zadnjih 13 tekmah proti tretjeuvrščenim Madridčanom zmago slavili le enkrat in še to na domačem stadionu. Kljub temu ne gre prezreti, da Sevilla v letošnji sezoni v gosteh nastopa zelo uspešno, kar je dokazala tudi na uvodu skupinskega dela lige prvakov, ko je na Anfieldu z všečno predstavo remizirala z Liverpoolom (2:2).

»To bo tekma, na kateri bo nastopila kopica izvrstnih nogometašev. Nasproti nam bo stala ekipa, ki v napadu igra zelo hitro. Potrebovali bomo veliko moči, saj gre za obračun, v katerem bodo pomembni vsi vidiki nogometne igre. Odigrati bomo morali popolno,« je pred odhodom v špansko metropolo dejal Eduardo Berizze, ki je po domači zmagi proti Las Palmasu na treningih posvečal pozornost zlasti regeneraciji igralcev. Ne brez razloga, kajti moštvo bržkone čaka zelo napornih 90 minut. Ne gre prezreti, da so bili pretekli dvoboji med ekipama zelo grobi, kar potrjuje tudi kar osem podeljenih rdečih kartonov na zadnjih šestih medsebojnih tekmah.

V taboru Atletica je bil po zmagi na zahtevnem gostovanju pri baskovskem Athleticu v središču pozornosti prihod napadalca Diega Coste. Brazilec s španskim potnim listom, ki je pred odhodom v londonski klub Chelsea za Madridčane igral štiri sezone, naj bi se svojemu nekdanjemu klubu pridružil za 60 milijonov evrov. Kljub temu na zelenico ne bo stopil še kar nekaj časa, saj bo imel zaradi Atleticove prepovedi registracije novih igralcev pravico zaigrati šele januarja prihodnje leto. Pri tem je zanimivo, da je znal trener Atletica Diego Simeone včeraj o novincu v klubu novinarjem le malo povedati. »Načelni dogovor naj bi bil sklenjen, a sam o tem uradno ne vem še nič. Edina stvar, ki me zanima, je tekma s Sevillo,« je o soimenjaku dejal Diego Simeone, ki v ekipo za današnjo tekmo nekoliko presenetljivo ni uvrstil Fernanda Torresa.