Nove sorte hmelja med drugim razvijajo tudi zaradi vremenskih sprememb. »V daljšem obdobju rasti so se slovenske sorte dobro prilagodile naši klimi. Seveda pa razvoj sort narekujejo tudi tržna dimenzija in zahteve po količini pridelka za svetovni trg. Ob tem je seveda pomembna še odpornost na bolezni in škodljivce,« je poudarila direktorica Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije Martina Zupančič. Dodala je, da je golding nekoliko slabše prilagojen spremembam, ampak ker ima svoje stranke po vsem svetu – prav zaradi svoje edinstvene arome, ki jo je

Prebrali ste manjši del članka,
če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti, registrirati ali naročiti.

Registrirajte se povsem brezplačno - vsak mesec imate poleg vseh odprtih vsebin brezplačni dostop do 4 zaklenjenih člankov na spletnem portalu Dnevnik.si ter v mobilni aplikaciji Dnevnik.si.

NAROČI SE PRIJAVI SE

Še niste registrirani? Registrirajte se tukaj.