Sion je neposredno pred incidentom v prvenstvu premagal Lugano z 2:1, Constantin pa je po pretepu dejal, da je novinar nekaj časa nazaj o njem pisal kritično: »Zdaj sva to rešila. Ko ste napadeni, se morate braniti. Udaril sem ga in nato brcnil v zadnjico« je dejal 60-letni lastnik.

Švicarska nogometna zveza je že najavila, da bo odprla disciplinski postopek, saj je »Constantin med intervjujem napadel strokovnega sodelavca televizije Teleclub«. Športni analitik Fringer je v začetku tedna dejal, da Constantin Sion vodi na »smešen« način.

Fringer je v svoji karieri med drugim treniral grški Paok, za napad pa je dejal, da ga je Constantin med pogovorom udaril v obraz, potem pa se je med begom spotaknil ob kamero.

Vzkipljivi bogati predsednik

Constantin je eden najbogatejših Švicarjev z osebnim premoženjem, ocenjenim na približno 240 milijonov evrov. Spletna izdaja švicarskega časopisa Neue Zürcher Zeitung o njem piše še posebej kritično, saj je 60-letni Švicar znan po svojih verbalnih izpadih, prav tako pa je pred približno trinajstimi leti že bil obsojen zaradi fizičnega napada na sodnika.

Švicarski novinarji ob tem poročajo, da njegovo obnašanje prej kot kaj drugega zabava tamkajšnjo športno javnost, a hkrati škoduje ugledu zveze

Napadeni komentator Fringer je že napovedal kazensko ovadbo, novinar Flurin Clalüna pa v svojem komentarju zaključuje, »da to ni dovolj, saj je zadnji čas za daljšo izključitev iz nogometa«.