V evropski ekipi bosta med drugimi zaigrala Roger Federer in Rafael Nadal, ki ga bomo na igrišču videli že v petek, saj se bo v dvojicah v navezi s Čehom Tomašem Berdychom meril z Nickom Kyrgiosom in Jackom Sockom. Tekmovanje bosta uro čez poldne otvorila Marin Čilić in Frances Tiafoe.

Posebnost turnirja, ki nosi ime po avstralski legendi tenisa Rodu Laverju, je poseben sistem točkovanja, ki spodbuja taktiziranje pri izbiri nasprotnikov. V petek je vsaka zmaga vredna eno, v soboto dve, v nedeljo pa kar tri točke. Ekipa, ki prva osvoji 13 točk, zmaga. Vsak dan so na sporedu štiri srečanja, tri posamična in ena v dvojicah. Vsak izmed šestih igralcev mora odigrati vsaj en in ne več kot dva posamična dvoboja.

McEnroe ima sicer na voljo nekoliko slabšo zasedbo kot kapetan Evropejcev Borg, ki ima v ekipi Federerja in Nadala. Posebnost turnirja je prav tako všečna temno siva podlaga v češki prestolnici. Kljub temu da gre za ekshibicijski format turnirja, tekmovalnosti glede na izjave igralcev ne bo manjkalo.