Devetkratni svetovni motociklistični prvak si je zadnji dan avgusta pri padcu z endurom zlomil nogo, na operaciji dan pozneje pa so mu kirurgi nogo utrdili z vijaki in oporo. Takrat so mu predpisali vsaj mesec dni počitka oziroma rehabilitacije, vendar je Rossi skrajšal mirovanje ter v torek že sedel na motor in opravil testne kroge.

Danes, 21 dni kasneje, so ga pregledali še uradni zdravniki tekmovanja motoGP, od katerih je dobil zeleno luč za nastop. Z nasmeškom je po pregledu pograbil berglo, zaklical »ciao« in odšepal iz ordinacije.

Osemintridesetletni Rossi je tako izpustil zgolj eno dirko , in sicer za veliko nagrado San Marina v Misanu in bo že v nedeljo lahko znova dirkal s svojo Yamaho. Sicer z njo v zadnjem času ni veliko vadil, v Misanu je namreč treniral na nadomestnem motorju, ki ni tako zahteven. V primeru, da se le ne bo odločil za nastop, ga bo na dirki zamenjal Michael van der Mark.

V skupnem seštevku je Rossi pred zadnjimi petimi dirkami na četrtem mestu. Za vodilnim Marcom Marquezom na Hondi zaostaja 42 točk.