Še preden je lahko tožilka Helga Dobrin na predobravnavnem naroku zoper brata Danijela in Duška Krupljanin iz Tržiča povedala, česa ju bremeni obtožnica, je bil predobravnavni narok končan. Odvetnik Jaka Šarabon je v imenu enega od obtoženih zahteval izločitev predsednice senata Andrijane Ahačič v sojenju za očitane posledice zaradi vpletenosti v incident s tržiško policijo. Svojo zahtevo je obrazložil pisno in poudaril, da javnost za vsebino ne sme izvedeti, saj bi s poročanjem v medijih »okužili« še druge sodnike. Sodišče bo o zahtevi odločilo in predobravnavni narok, na katerem se bosta brata Krupljanin izrekla o krivdi, ponovno razpisalo.

Policija eno…

Zunaj sodne dvorane sta brata Danijel in Duško Krupljanin, ki na sojenje čakata v hišnem priporu, opozorila, da so aprilski dogodki, kot so jih opisovala policijska poročila, prirejeni in ne odražajo resničnega dogajanja. Kot smo poročali aprila letos, sta tržiška policista v rutinskem policijskem postopku obravnavala osebo, ‎ki se jima je aktivno uprla in ju napadla, potem pa je s kraja pobegnila in se v kratkem času s še eno osebo vrnila na kraj in ponovno napadla. »Da bi zavaroval svoje življenje, je policist iz službene pištole izstrelil strel, ki ni nikogar poškodoval,« se je glasilo pojasnilo kranjske policijske uprave.

...brata drugo

Žrtvi neustreznega ravnanja, pravita brata Krupljanin, sta bila sama. Eden od njiju naj bi imel sitnosti z domačimi policisti že eno leto pred incidentom, vse odkar je bil skupaj z enim od pripadnikov policije vpleten v pretep v gostinskem lokalu. Tudi tokrat sta, pravita brata, policistu, ki je od enega od njiju zahteval dokumente, mirno povedala, da jih med sprehodom s štiriletnim sinom nimata s seboj. Zato sta, pravita, policista povabila, da bi se skupaj odpravili proti domu po zahtevano osebno izkaznico. A policist naj bi to razumel kot upor. Prvi del nesporazuma naj bi se po njunem pripovedovanju končal z udarcem, ki ga je eden od bratov namenil policistu, in solzivcem, s katerem naj bi policist poškropil celo otroka.

Tudi nadaljevanje, ko naj bi policist izstrelil opozorilni strel, je bilo drugačno kot po uradnih poročilih, trdita brata. Strel naj bi za nekaj centimetrov zgrešil enega od njiju. Dogajanje pa so, dodajata, spremljale številne priče, ki naj bi njuno zgodbo potrdile na sodišču.