Obe nagradi dokazujeta, da ima Electrolux s svojim razumevanjem pomena dizajnerskih ergonomičnih rešitev pravi odgovor na dnevne potrebe uporabnikov. V skoraj polovici restavracij z Michellinovimi zvezdicami v Evropi je Electrolux prva izbira. Najboljše iz profesionalne linije je podjetje preneslo tudi v aparate za vsakdanjo gospodinjsko uporabo. Stroj ComfortLift se ponaša z impresivno ergonomijo in ponuja novo definicijo udobja pri vsakodnevnem pomivanju posode. Gre za prvi pomivalni stroj, ki zagotavlja preprost dostop do posode.

Spodnja košara se dvigne

Edinstven mehanizem omogoča nežen dvig spodnje košare proti vam, tako je zlaganje posode v stroj in jemanje iz njega izjemno preprosto. Z vodili Comfort se košara gladko pomika po pomivalnem stroju brez zatikanja, košara pa se nežno zaustavi, brez ropotanja posode. Jedilni pribor se zloži v prostoren in odstranljiv nosilec. Le-ta zagotavlja najboljši izkoristek prostora in funkcionalnost ter lahko sprejme do trinajst jedilnih priborov. Težave ne predstavljajo niti dolgi pripomočki, saj ima nosilec podaljšan prostor, namenjen prav za to.

Vsi kozarci so varni

S pomivalnimi stroji Electrolux ComfortLift lahko pozabite na ročno pomivanje občutljive posode. Napredni sistem GlassCare z edinstveno funkcijo SoftGrip drži med pomivanjem vsak kozarec trdno na mestu in jih varuje pred premikanjem in tresljaji. Za konec pa tehnologija AirDry poskrbi, da je posoda po pranju povsem suha; stroj samodejno odpre vrata za deset centimetrov, jo ohladi in posuši, da je pripravljena na pospravljanje.

Nagradi red dot in if

Žirija 40 mednarodnih strokovnjakov je svojo odločitev za podelitev nagrade red dot utemeljila z besedami: »Inovativni mehanizem dvigovanja v pomivalnem stroju ComfortLift preseneti s preprostostjo, ki je elegantna in hkrati logična. Pameten dizajn spremeni dnevno pomivanje posode v estetski užitek in preprost postopek za vsakega uporabnika. Ta pomivalni stroj se ponaša s konsistentnimi in prepričljivimi rešitvami, sofisticirano funkcionalnostjo in ergonomijo. Združuje visokokakovostne materiale z dizajnom čistih linij.« Pomivalni stroj ComfortLift se je uvrstil tudi med 75 prejemnikov nagrade if, za piko na i pa je prejel še naziv gold award, ki ga podeli žirija 60 dizajnerskih strokovnjakov.