Juhe z azijskim pridihom so čudovite in ni jih težko narediti. Za pripravo potrebujete le nekaj določenih sestavin, ki pa jih ni težko dobiti v nobeni trgovini.

Potrebujete: česen, ingver, sezamovo olje in sojino omako. Če želite pripraviti juho s testeninami, pa potrebujete še azijske rezance ali ramen špagete. Uporabite pa lahko tudi steklene rezance.

Poleg današnje, pa si shranite recepta še za dve juhi z azijskim pridihom:

Bučna juha z brokolijem in azijskimi špageti

Krepka gobova juha z blitvo in azijskimi špageti

Še več receptov za zanimive, tople in slastne juhe, ki v teh mrzlih dnevih odlično teknejo, pa najdete na spletnem mestu Sit Fit.

Današnjo juho lahko naredite tudi iz zamrznjenih gob in zamrznjenega brokolija, zato si recept shranite tudi za še bolj hladne dni.

Namesto ramen špagetov lahko uporabite tudi navadne špagete ali soba noodles, a v tem primeru upoštevajte čas kuhanja na embalaži. Če uporabite ramen špagete, lahko v paketku ramen špagetov najdete nekaj dodatkov. Predlagam, da uporabite (v tej juhi ali kateri drugi) posušene začimbnice in čili v prahu, ostale stvari pa zavržete – sveže sveže sestavine kot so česen in ingver so bolj zdrave.

Namesto (ali poleg) brokolija lahko uporabite tudi špinačo ali blitvo.

Pa dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/

RECEPT

SESTAVINE (za 2 osebi)

1 paketek ramen špagetov (85 g)

2 korenja

125 g svežih gob

3 mlade čebulice

1/2 glave brokolija

2 stroka česna

1 kos svežega ingverja

1 l zelenjavne jušne osnove (ali jušne kocke in vode)

1 žlička sojine omake

peteršilj za okras

(sezamovo) olje

PRIPRAVA

Najprej pripravite vso zelenjavo. Brokoli narežite na cvetke – za pet minut jih potopite v toplo slano vodo, da izplava vsa umazanija in živalice, gobe narežite na četrtine, korenje naribajte, ingver in česen prav tako, mlado čebulo pa narežite na kolobarje.

V kozici segrejte žličko olja in na segretem na hitro prepražite česen in ingver. Dodajte gobe in kuhajte, da spustijo vodo in se le-ta ukuha.

Dodajte korenje, mlado čebulo (nekaj zelenja prihranite za okras), brokoli in zalijte z jušno osnovo. Kuhajte približno 5 minut, potem pa dodajte ramen špagete, sojino omako in kuhajte še pet minut. Juho poskusite in dodelajte (dosolite), če je potrebno.

Juho servirajte, okrasite s prihranjeno mlado čebulo in peteršiljem ter postrezite.