Belgija in Francija sta si zagotovili finale v Davisovem pokalu, najprestižnejšem ekipnem teniškem tekmovanju. Belgijci so po dveh dneh v Bruslju zaostajali proti Avstraliji z 1:2, a so na veselje domačih navijačev izid obrnili. Francozi so brez težav v Lillu premagali Srbijo, ki je igrala brez najboljšega igralca Novaka Đokovića. Oba polfinalna dvoboja sta potekala na peščeni podlagi.

Dušan Lajović je v Franciji potrdil dobro pripravljenost. Srb se je na zadnjem teniškem turnirju največje četverice v New Yorku nekaj časa dobro upiral poznejšemu zmagovalcu Rafaelu Nadalu. Po zmagi Lajovića proti Lucasu Pouillu v uvodnem dvoboju so bili Francozi prepričljivo boljši, junak dvoboja pa je bil Jo Wilfried Tsonga z dvema posamičnima zmagama. Junak v Bruslju pa je bil David Goffin. Belgijski igralec, ki je že nastopil na sklepnem turnirju najboljše osmerice, ni blestel, a je bil proti Johnu Millmanu in Nicku Kyrgiosu zbran v odločilnih trenutkih. Odločilno zmago je Belgiji priboril Steve Darcis.

Francija je nazadnje osvojila Davisov pokal leta 2001, ko je bila v Melbournu s 3:2 boljša od Avstralije. Odtlej se je teniška velesila še trikrat uvrstila v finale, v katerem je morala leta 2002 priznati premoč Rusiji, leta 2010 Srbiji, leta 2014 pa Švici. Belgija še ni osvojila najprestižnejše teniške lovorike. Najbližje je bila predlanskim, ko jo je v finalu premagala Velika Britanija. Tedaj je blestel Škot Andy Murray, ki je dobil oba posamična dvoboja, z bratom Jamiejem pa tudi igro dvojic. Finalni dvoboj bo med 24. in 26. novembrom v Lillu.

Zelo zanimivi boji v Davisovem pokalu so potekali tudi v kvalifikacijah za uvrstitev v svetovno skupino. Hrvati so na krilih Marina Čilića v Bogoti s 4:1 premagali Kolumbijo, Švicarji so bili v Bielu brez Rogerja Federerja in Stana Wawrinke s 3:2 boljši od Belorusije. Poleg Hrvaške in Švice ter vseh štirih polfinalistov bosta nosilca pri žrebu v svetovni skupini še Italija in Velika Britanija.

Na najnovejši svetovni lestvici je Polona Hercog z uvrstitvijo v četrtfinale peščenega teniškega turnirja v Franciji napredovala na 150. mesto svetovne lestvice, kar je njena najvišja uvrstitev po vrnitvi na teniška igrišča. Najboljša slovenska igralka ta teden nastopa na peščenem turnirju v Saint Malu, kjer je šesta nosilka. Štajerka je v prvem krogu s 6:1, 7:6 (4) premagala Nizozemko Bibiane Schoofs, 254. igralko sveta, potem ko je drugi niz trajal kar 74 minut. Katarina Srebotnik še naprej niza poraze med dvojicami. Z Ukrajinko Ljudmilo Kičenjok sta izgubili v uvodnem nastopu v Tokiu, kjer uspešneje tekmuje Andreja Klepač, ki se je v paru s Španko Mario Jose Martinez Sanchez uvrstila v četrtfinale.

Na svetovnih lestvicah je med najboljšimi igralci najbolj nazadoval Švicar Stan Wawrinka, ki je s četrtega padel na osmo mesto. Nazadoval je tudi najboljši slovenski igralec Blaž Kavčič, ki je trenutno 101. igralec sveta.