S skupnim nastopom slovenskih podjetij na tovrstnih sejmih si Spirit Slovenija s sodelujočimi podjetji prizadeva storiti pomemben korak naprej k večji prepoznavnosti tako slovenskih pohištvenih podjetij kot tudi slovenskega oblikovanja v tujini. Letos se bo na skupno 80 kvadratnih metrov razstavne površine predstavilo sedem slovenskih podjetij: Atelje Mali - Jernej Mali, Donar, Gonzaga – Pro, Ionex, Mizarstvo Bolčič, 3S Design in Tapetništvo Luka Debevec. Slovenski oblikovalski izdelki bodo na ogled v skupnem paviljonu, ki ga je tako kot za oba prejšnja nastopa na tem sejmu uredil Arhitekturni studio Primož Jeza. Oblikovan je na sodoben, brezčasen način, s poudarkom na izdelkih.

Na londonskem sejmu prvič predlani

S tovrstnimi aktivnostmi je agencija začela predlani s skupno predstavitvijo devetih slovenskih podjetij na sejmu londonskem sejmu 100% Design. Lani je zastavljeno pot nadgradila še z razstavo slovenskega industrijskega oblikovanja Slovenia Design Showroom 2016 v Milanu, na kateri je italijanski javnosti svoje izdelke uspešno predstavljalo 20 slovenskih oblikovalcev in podjetij iz lesne, pohištvene in z interjerjem povezanih dejavnosti. Sledila sta izjemno uspešna skupinska nastopa sedmih slovenskih podjetij na vodilnem svetovnem sejmu s področja oblikovanja v francoski prestolnici Maison & Objet ter osmih slovenskih podjetij na sejmu Mebel v Moskvi.

Letos že druga razstava slovenskega dizajna v Milanu

V letošnjem letu se je slovensko sodobno oblikovanje v lesu v okviru Slovenia Wood Showroom v Zagrebu februarja predstavljalo hrvaški javnosti, marca pa je agencija pripravila skupinski nastop sedmih slovenskih podjetij na mednarodnem sejmu arhitekture in gradbeništva Made Expo v Milanu. Aprila je sledila druga razstava Slovenia Design Showroom v Milanu, kjer se je italijanski strokovni in splošni javnosti predstavljalo 15 izbranih oblikovalskih in arhitekturnih presežkov slovenske lesarske panoge, med njimi tudi nekaj inovacij v svetovnem merilu. Septembra pa je sledil skupinski nastop petih slovenskih podjetij na vodilnem dogodku s področja sodobnega oblikovanja, interjerjev in sorodnih vsebin Maison & Objet v Parizu.