Ronaldo je avgusta zaradi nešportnega obnašanja na tekmi superpokala z Barcelono dobil visoko kazen in ni smel igrati na petih domačih tekmah. Portugalec je izpustil povratno tekmo superpokala v Madridu, hladil pa se je še na uvodnih štirih ligaških tekmah nove sezone proti Deportivu la Coruni, Valencii, Levanteju in Realu Sociedadu.

Ronaldo je na tekmi, ki jo je na stadionu Camp Nou Real dobil s 3:1, v igro vstopil v drugem polčasu. V 80. minuti je zadel za 2:1, potem pa ob proslavljanju zadetka slekel dres in takrat dobil prvi rumeni karton. Nekaj minut pozneje je padel v kazenskem prostoru in skušal izsiliti enajstmetrovko, sodnik mu je zaradi simuliranja prekrška pokazal še drugi rumeni karton in nato rdečega, Portugalec pa ga je pred odhodom z igrišča v afektu lažje odrinil.

Pritožba na kazen ni bila uspešna

Real se je pritožil, a je bil s pravdo, češ da je bil drugi karton neupravičen, neuspešen. Real Madrid je dobil povratno tekmo z 2:0, in svojo deseto superpokalno lovoriko osvojil s skupnim izidom 5:1.

Ronaldo pa je bil v zasedbi kraljevega kluba iz Madrida v nogometni ligi prvakov. Branilci naslova so novo sezono elitnega evropskega klubskega tekmovanja začeli s pričakovano zmago. Doma so ugnali Apoel Nikozijo s 3:0, kar dva zadetka je prispeval ravno prvi zvezdnik belega baleta.