Soproga in hči ameriškega predsednika Donalda Trumpa sta lepotici, o tem ni nikakršnega dvoma. Obe sta v preteklosti delali tudi kot manekenki, danes pa je njuno delo, vsaj na videz, pomembnejše. Ivanka in Melania pa imata očitno takšne obrazne poteze, kakršne si želi še mnogo drugih žensk. Prebili sta se namreč na vrh seznama priljubljenosti pri strankah v klinikah za lepotne posege.

Ivanka nova modna ikona v plastični kirurgiji

Plastični kirurg Norman Rowe, ki ima ordinacijo na newyorškem Manhattnu, je v zadnjih mesecih dobil kar nekaj prošenj strank, da bi bile rade bolj podobne ali Ivanki ali Melanii. »Pred volitvami takšnih zahtev ni bilo,« je Rowe povedal za portal Page Six, na katerem poročajo o slavnih. A tudi sedaj pravi, da takšnih zahtev ni ogromno, zgolj ena na teden ali pet na mesec, kar je še vedno več kot pri ostalih.

Njuna obraza pa nista priljubljena zgolj v New Yorku, temveč tudi drugod po ZDA. Franklin Rose, plastični kirurug iz Houstona, je pred meseci za časnik USA Today povedal, da je »Ivanka nova modna ikona v plastični kirurgiji«. Poleg običajnih posegov Teksačan nudi tudi »preobrazbo v slogu Melanie«.

Najbolj vplivna so Kardashianova dekleta

Po poročanju britanskega Guardiana je v Veliki Britaniji podobnih zahtev manj. Tijion Esho, ustanovitelj klinike ESHO, specializirane za nekirurške posege, je za časnik povedal, da je sicer imel nekaj strank, ki so omenile Ivanko, a jih ni bilo veliko. »Nedavno sem spoznal gospo, ki je Ivanko srečala in se popolnoma navdušila nad njeno čeljustjo,« je razložil. Čeprav lahko večino obrazov kirurgi spremenijo tako, da so bolj podobni slavnim – pod pogojem, da že v osnovi obstaja nekaj podobnih lastnosti –, pa se mu podobni postopki vendarle zdijo do neke mere neetični. »Ko želi biti nekdo podoben nekomu drugemu, se je treba najprej vprašati, ali ima morda telesno dismorfijo. Skušajo doseči nekaj nerealističnega?« je opozoril za časnik.

Na vsakih nekaj let se navdušenje nad obrazi slavnih prestavi iz enega na drugega. Nekaj časa je na seznamu najbolj zaželenih kraljevala Angelina Jolie, potem Jennifer Aniston in Jennifer Lopez. Najvplivnejša na tem področju pa so bila Kardashianova dekleta, ki so v modo vrnila močne obrvi, poudarjene ličnice in velike ustnice, pripoveduje Esho.

»Podobno se zgodi vsakič, ko so določeni posamezniki tako zelo izpostavljeni v medijih. To imamo ljudje v naravi. Seveda pa se to zgodi pri lepih ženskah, kaj podobnega se na primer meni ne bi moglo zgoditi,« se je pošalil kozmetični kirurg Alan Matarasso iz New Yorka.