Poškodba je bila vse prej kot nedolžna, saj je Rossi utrpel dvojni zlom noge, zdravniki pa so mu predpisali vsaj en mesec počitka oziroma rehabilitacije, ki pa jo je zvezdnik moto športa z vzdevkom Doktor skrajšal. Manj kot tri tedne po poškodbi in operaciji se je 38-letni motociklist znova usedel za krmilo motorja ter na dirkališču v Misanu, kljub mokri podlagi in dežju, prevozil nekaj krogov.

Čeprav je Rossi že naredil nekaj krogov, pa forme še ni mogel v celoti preizkusiti. Zato ostaja še naprej velik vprašaj, kdaj se bo lahko pridružil motociklistični karavani. Skoraj zagotovo ga ne bo na veliki nagradi Aragonije v Španiji.

»Preizkus telesne pripravljenosti je bil zaradi dežja nepopoln. V sredo se bo Rossi odločil, ali bo lahko tekmoval na VN Aragonije,« so sporočili iz Rossijevega moštva Yamaha. Zvezdnik želi na vsak način skrajšati mirovanje ter se čim prej vrniti na dirkališče, kljub temu, da so v njegovem moštvu že določili nadomestnega dirkača za dirko v Alcanizu. Rossija bo, če ne bo tik pred zdajci prišlo do kakšne spremembe, zamenjal Nizozemec Michael van der Mark, ki dirka v razredu superbike. V Yamahi na Italijana računajo šele na dirki v japonskem Motegiju v začetku oktobra.