Nogometaši Olimpije so uvodno četrtino slovenske lige sklenili brez poraza in z dvema točkama prednosti pred Mariborom. Če bodo nadaljevali v šampionskem ritmu, se bo naslov prvaka po dveh letih znova vrnil v Ljubljano.

Čeprav Olimpija v devetem krogu ni navdušila z igro, je s taktično zrelostjo dobila lokalni derbi z Domžalami. Po prekinitvi je zadel Branko Ilić, 34-letni kapetan vodilnega moštva, ki ga v garderobi kličejo dedek. Ilić je prepričljivo slavil v Dnevnikovem glasovanju za najboljšega igralca kroga, kjer se je sploh prvič v dveh letih znašel med dobitniki točk, saj so večinoma v ospredju napadalci ali vezisti. Ilić ne slovi po golgetrskih sposobnostih, proti Domžalam pa je dosegel sploh prvi gol v zeleno-belem dresu. Za propadlo Olimpijo je igral že med letoma 2001 in 2004 in se pozneje podal v tujino. Nastopal je v Španiji (Betis), Rusiji (Lokomotiva), na Cipru (Anorthosis), v Izraelu (Hapoel Tel Aviv), Srbiji (Paritzan), Kazahstanu (Astana) in na Japonskem (Urawa).

Za rojenega Ljubljančana je Olimpija morda zadnja postaja v karieri, čeprav še zdaleč ni za v staro šaro. Na pisani športni poti je zbral ogromno izkušenj, ki jih zna unovčiti na igrišču. Tudi zaradi njegove dobre forme je Olimpija po devetih tekmah postala moštvo z najmanj prejetimi zadetki v ligi (4). Nekdanji selektor reprezentance Branko Oblak je zanj dejal, da spominja na legendarnega nemškega branilca Franza Beckenbauerja, vendar Ilić pozneje v skromnem slogu ni želel preveč komentirati primerjave s slovitim Bavarcem. Po tekmi z Domžalami je ocenil, da Olimpija zasluženo zavzema vrh lestvice, posebej pa je izpostavil učinek trenerja Igorja Bišćana, ki mu igralci zvesto sledijo. »Ne gledamo na lestvico, ne zanima nas statistika. Vsaka naslednja tekma je naša največja motivacija. Na treningih smo zelo zavzeti. Ker je konkurenca znotraj moštva velika, pričakujem, da bo Olimpija v nadaljevanju prvenstva še boljša,« je komentiral Branko Ilić.

Za ljubljanskim branilcem se je v rubriki igralec kroga uvrstil mariborski napadalec Jasmin Mešanović, ki je državne prvake okrepil med poletjem. Nekdanji nogometaš Zrinjskega je z dvema goloma odločil derbi v Novi Gorici, čeprav po igri ni preveč izstopal. Tretji je bil Leon Črnčič iz Rudarja, ki je z 2:1 slavil v Kranju. Točke sta osvojila še posavski vratar Marko Zalokar, ki je ubranil šest strelov celjskih igralcev, in Matic Vrbanec iz Aluminija. Omenjeno peterico smo postavili tudi v najboljšo postavo devetega kroga, kamor smo uvrstili še Jana Pahorja (Ankaran), Mitjo Vilerja, Blaža Vrhovca (oba Maribor), Damjana Trifkovića, Milana Tučića (oba Rudar) in Andreja Vombergarja (Olimpija), ki postaja idealen napadalec za ljubljansko zasedbo.