Že nekaj ur pred začetkom tekme v deževnem Celju je okoli 1300 navijačev Veszprema v lokalu v Zlatorogu in okoliških pridno praznili steklenice in plastenke piva, a brez najmanjšega incidenta. S prepevanjem, skandiranjem, dresi, zastavami, šali in drugimi zadevami iz navijaškega arzenala so tudi v dvorani ustvarili fantastično ozračje ter preglasili domače privržence, na srečo katerih pa je bilo razmerje moči na igrišču povsem drugačno. Celjani so proti zvezdniški zasedbi iz mesta ob Blatnem jezeru že sredi prvega polčasa prvič vodili za tri zadetke (9:6), nato pa še enkrat (14:11). Toda Madžari so odgovorili s štirimi zaporednimi zadetki in drugim vodstvom 15:14 po 1:0, a so na odmor s prednostjo vendarle odšli pivovarji (18:16).

Gneča ob točilnih pultih med polčasoma zaradi nakupa piva je bila tolikšna, da je veliko Veszpremovih navijačev večji del drugega dela stalo kar za »šankom«. Trije nekdanji igralci celjskega kluba (Mate Lekai in Gašper Marguč po pet golov, Blaž Blagotinšek dva) so v prvem polčasu dosegli kar dve tretjini vseh zadetkov Madžarov (12 od 18), v drugem pa sta se jim pridružila še Dragan Gajić (4) in Renato Sulić (2). Peterica nekdanjih pivovarjev je k 13. zmagi na 15. medsebojni tekmi skupaj prispevala kar 22 golov, čeprav je še v 49. minuti (29:29) kazalo na morebiten drugačen razplet. A v končnici so gostitelji padli, kar so gostje izkoristili in do konca dosegli delni izid kar 10:2.

»Seveda smo razočarani, kajti ponavljajo se stare zgodbe. Veszprem ali kakšnega drugega favorita držimo v izenačenem položaju ali celo vodimo 45, 50 minut, v končnici pa nas zmanjka in vse podremo,« se je po tekmi jezil celjski ostrostrelec Žiga Mlakar, z osmimi zadetki prvi celjski strelec. Bolj zadovoljen je bil trener Branko Tamše, ki je ocenil, da je bila končna razlika osmih golov celo previsoka glede na to, kaj je v prvih 50 minutah pokazala njegova ekipa: »Odigrali smo petdeset minut dobrega, na trenutke celo zelo dobrega rokometa. V končnici smo naredili veliko napak pri strelih in sploh v igri, kar je znal Veszprem kaznovati. Z igro v napadu sem zadovoljen, saj smo bili strelsko na pravi ravni, v obrambi pa v drugem delu preveč svileni, premehki. Naredili smo premalo prekrškov in bili premalo agresivni, v njihovem napadu pa je blestel Lekai.«

Gajić: Trener Vranješ ni tiran

Eden od sedmih nekdanjih članov Celja, ki zdaj igrajo v Veszpremu, je tudi desnokrilni Dragan Gajić. »Celjane smo lomili skozi vso tekmo, v končnici jim je zmanjkalo moči in zbranosti, pri nas pa sta prišla do izraza dolga klop in velika rotacija igralcev. V prvem polčasu smo igrali malce v krču in smo bili tudi zbegani, saj nismo vedeli, ali naj igramo po starem sistemu trenerja Sabateja ali novem trenerja Vranješa. Eni so igrali po starem sistemu, drugi pa po novem. Vranješ? Je super človek in kot trener perfekcionist. Ne, ni tiran, a ko pridemo na igrišče na treningu ali tekmi, je zelo strog.«

Gostujoči trener Vranješ je na novinarski konferenci sprva želel govoriti v srbščini, a je po pravilih EHF nato spregovoril v angleščini: »Z obrambo v prvem delu nisem bil zadovoljen, saj smo bili preveč pasivni in smo prejeli kar 18 golov. V drugem smo se sestavili, že pred tekmo pa mi je bilo jasno, da Celjani ne morejo zdržati vseh 60 minut v tako visokem ritmu in da jih bomo na koncu zlomili. Kljub zmagi moramo precej izboljšati našo igro, zato nas čaka garaško delo na treningih,« je napovedal Ljubomir Vranješ.

Ferlin preprečil izenačenje

Po skoraj treh letih in pol so gledalci v Rdeči dvorani spet videli tekmo lige prvakov, njihovi ljubljenci pa so se jim oddolžili s tesno zmago proti Ademarju iz Leona (23:22). Odločitev o razpletu tekme s podprvaki Španije je padla v končnici, ki so jo Velenjčani zaradi izključitve odigrali z igralcem manj. Pri vodstvu s 23:22 je Gorenje krenilo v zadnji napad, a je deset sekund pred koncem Matic Verdinek naredil prekršek v napadu.

Ademar je po minuti odmora trenerja Rafaela Guijose v svojem zadnjem napadu spretno izigral velenjsko obrambo in kapetan Diego Pineiro Martin se je sam znašel na šestmetrski črti. A njegov »zicer« je odlično ubranil vratar Klemen Ferlin in preprečil izenačenje.