Že pred dirko je Lewis Hamilton govoril, da je Mercedes na stezi v Singapurju bolj kot ne nekonkurenčen in da bodo za dober rezultat potrebovali »čudež od zgoraj«. Ko pa je že pred začetkom dirke začelo deževati, je bilo to vsaj za Britanca dobro znamenje. Nato pa so trije tekmeci poskrbeli, da je imel Hamilton na koncu več kot nasmejan obraz.

»Vedeli smo, da bomo imeli tukaj veliko težav, komaj sem osvojil peto startno mesto, a potem so imeli nekateri nekaj smole, mi pa toliko več sreče. Dirka ni bila lahka, saj si v začetnem delu na mokri stezi hitro lahko naredil napako, in bolj ko se je steza sušila, hitrejši smo bili. Neverjetno, da sem največ pridobival tam, kjer sem na treningih in v kvalifikacijah izgubljal. Bolj zadovoljen z novimi 25 točkami ne morem biti, bil bi vesel že, če bi jih osvojil vsaj nekaj. Žal mi je za tekmece, ki so tako hitro končali dirko, a ponujeno darilo sem seveda sprejel z odprtima rokama. Sicer sem najprej videl, da je pred menoj Vettel in sem se že pripravil na težko dirko, a potem se je zavrtel na mokri stezi in pot do zmage je bila odprta,« je po dirki pripovedoval Lewis Hamilton, ki je dejansko dirko začel kar trikrat, tolikokrat je bil na stezi varnostni avtomobil, a prav vsakič mu je uspelo Ricciarda obdržati na varni razdalji.

Sebastian Vettel, Max Verstappen in Kimi Raikkonen so se namreč zataknili na prvih metrih dirke in vsi trije so morali odstopiti, mnenja o krivdi za trčenje pa so seveda deljena. Max Verstappen je krivdo pripisal kar obema dirkačem Ferrarija: »Startal sem bolje kot Vettel. Videl sem, kako me je začel zapirati. Očitno je od nas treh najbolje speljal Raikkonen, stisnila sta me v sendvič in nisem se imel več kam umakniti.« In dodal, da je vesel, da so tokrat odstopili vsaj vsi trije vpleteni v trčenje, ne samo on.

Kimi Raikkonen je bil bolj diplomatski, saj je je povedal, da je vseeno, kdo je zakrivil trčenje, pomembno je le, da so ostali brez točk: »Oba sva odstopila, in to zdaj, ko najbolj potrebujemo vsako točko. Očitno sem presenetil Verstappna z dobrim startom, a to ne more biti ne opravičilo ne razlog za trčenje.« Sebastian Vettel pa je le stežka skrival slabo voljo in jezo. Nemec se je namreč tudi moral posloviti iz dirke: »Saj ni kaj reči. Solidno sem startal, branil svoj položaj, potem pa je samo počilo. Bolj sem bil presenečen, ko sem videl, da je vame trčil Raikkonen. Očitno je bil veliko hitrejši na startu kot Verstappen.« Daniel Ricciardo je bil po svoje tudi malce razočaran nad drugim mestom, saj naj bi bil njihov dirkalnik v dežju in na taki stezi, kot je singapurska, dovolj dober tudi za zmago: »Nikakor mi ne uspe zmagati v Singapurju, pa mi je steza res zelo všeč. Bili smo hitri, le na dirki ne, to je zame veliko presenečenje. In da, dobro je bilo le to, da sem slabo startal in se s tem izognil posledicam trčenja pred menoj.« S to zmago, 60. v karieri, je Lewis Hamilton povečal prednost pred Sebastianom Vettlom na 28 točk, naslednja dirka pa bo v Maleziji čez 14 dni.