Srbija je zasluženo drugi finalist 40. evropskega prvenstva. Sinoči je v drugem polfinalu proti Rusiji vodila skoraj celoten obračun in se na koncu veselila zmage. Najboljši igralec v moštvu selektorja Aleksandra Đorđevića je bil Bogdan Bogdanović s 24 točkami.

Tako kot je imela Slovenija v četrtek silovito premoč na tribunah, jo je imela sinoči tudi Srbija. Njeni navijači se sicer niso zbrali v takšnem številu kot slovenski, a so vseeno z glasnim navijanjem vlili dodatnih moči svojim igralcem. To je bilo očitno že od uvodnega sodnikovega meta, saj so srbski košarkarji nemudoma zagospodarili na parketu in si v prvem polčasu nabrali tudi že 16 točk prednosti. Pri Rusiji je vse niti igre v rokah znova držal Aleksej Šved, ki je pogosto sam zaključeval akcije, soigralcem pa ni podajal niti v trenutkih, ko sta ga pokrivala po dva srbska košarkarja.

Ob taki ruski igri Srbiji, pri kateri se je očitno huje poškodoval organizator igre Stefan Jović, ni bilo težko držati visoke prednosti vse do sredine tretje četrtine, ko so se Rusi prebudili. V moštvu selektorja Sergeja Bazareviča so priložnost za mete dobili tudi ostali igralci, kar se je takoj poznalo na rezultatu. Ob tem je več prostora dobil tudi Šved, Rusi pa so bili štiri minute pred koncem le na minus dve in imeli celo napad za izenačenje ali vodstvo, a so ga zapravili, nove priložnosti pa niso več dobili.

»Do izpolnitve cilja nas čaka še ena zelo težka tekma. Slovenijo izredno spoštujemo. Motorji moštva so Dragić, Dončić in Randolph, odlično pa ekipo vodi selektor Kokoškov, s katerim se dobro poznava,« je po zmagi misli k finalu že usmeril srbski košarkar Milan Mačvan. Polfinale: Rusija – Srbija 79:87 (20:25, 34:48, 57:66, Šved 33, Voroncevič 14; Bogdanović 24, Marjanović 18), Španija – Slovenija 72:92, finale, jutri ob 20.30: Slovenija – Srbija, tekma za tretje mesto, jutri ob 16. uri: Španija – Rusija.