Ljubljanska ekipa Viberate, ki razvija platformo za povezovanje glasbenikov in organizatorjev dogodkov, 5. septembra pa je v rekordnih 4 minutah in 42 sekundah zbrala 10 milijonov dolarjev za svojo kriptovaluto vibe, potrebuje izkušene in kreativne sodelavce. Startup, ki ga je evropska komisija pred časom izbrala med osmerico mladih evropskih podjetij, ki bodo spremenili glasbeno industrijo, zaposli izkušenega spletnega razvijalca, ki bo odgovoren za razvoj spletnih aplikacij ter sodelovanje pri reševanju tehničnih nalog in izzivov, ki se pojavijo med razvojem. V svojo ekipo vabijo tudi vodjo projektov, digitalnega medijskega načrtovalca in stratega ter upravljalca družbenih omrežij in digitalnega piarovca.

V Viberatu upajo, da bo ekipa do konca leta že štela 40 sodelavcev. V povprečju so stari 34 let, zaposleni imajo možnost biti solastniki podjetja. »Ravnokar smo podpisali pogodbo za nove poslovne prostore, ki jih bomo povsem na novo opremili v slogu startupov iz Silicijeve doline. Prostori bodo veliki, svetli, zračni in, kot se za startup spodobi, polni kotičkov za sproščanje in občasno razvedrilo, ker nam je pomembno, da se zaposleni čez dan tudi odklopijo in si vzamejo nekaj trenutkov za sprostitev ter druženje,« je pojasnil Vasja Veber, eden od treh soustanoviteljev Viberata.

»Smo mlada, visoko usposobljena, strokovna, ampak še vedno zelo kul ekipa sodelavcev, ki držimo skupaj v dobrem in slabem, smo 'na ti' že od prvega dne ne glede na položaj v podjetju,« poudarja Veber, ki selitev napoveduje že za november. Tam bo prostor tudi za njihova psa Fidela in Larsa, ki jim redno delata družbo. Pomemben bonus za vse zaposlene je brezplačen vstop v najboljše klube na svetu, adidaske na delovnem mestu so samoumevne, koda oblačenja nimajo. »Lahko so v kopalkah in japonkah sredi aprila, če jim tako ustreza,« je slikovit Veber.

Prednost pri izbiri imajo kandidati z vsaj triletnimi delovnimi izkušnjami, ki poznajo blockchain in jih veseli delo na glasbeno-tehnološkem področju. »Marljivost, natančnost, aktivno znanje angleščine, ki ga preverimo, so seveda samoumevni. Kandidati naj v prijavi z razlago v angleščini, zakaj so prepričani, da so prava izbira za izbrano delovno mesto, navedejo tudi eno lastnost, za katero verjamejo, da lahko z njo premagajo vso konkurenco,« našteva Veber. Prijave sprejemajo na jobs@viberate.com.

Trenutno je na platformi viberate objavljenih že več kot 130.000 profilov glasbenikov in 50.000 prizorišč, v prihodnjih tednih nameravajo dodati še opise organizatorjev dogodkov. jpš

Kandidati, ki želijo delati kot spletni razvijalci v visoko motivirani in kul ekipi, kot pravi Matej Gregorčič, soustanovitelj podjetja in direktor, naj imajo vsaj tri leta delovnih izkušenj, odlično poznajo CSS3, HTLM3 in Javascript ter imajo izkušnje z izdelavo responsive strani (Bootstrap ali podobno), prednost pomeni poznavanje PHP in mySQL. Viberate, ki trenutno zaposluje 24 ljudi, potrebuje tudi izkušenega PHP oziroma Python razvijalca, ki bo zadolžen za načrtovanje in razvoj zalednih sistemov, njegova odgovornost bo tudi delo z bazami podatkov, opravljanje dodeljenih nalog znotraj ekipe, kot sta razvoj in testiranje, ter sodelovanje pri reševanju tehničnih nalog in problemov, ki se v razvojni ekipi pojavijo med razvojem. Imajo naj vsaj tri leta delovnih izkušenj, odlično poznajo PHP ali Python, mySQL, izkušnje z načrtovanjem in izdelavo API, prednost je poznavanje Linux okolja, HTML in Javascript. Viberate v nasprotju s številnimi projekti, ki podobno zbirajo denar prek izdaje žetonov, že ima delujoč izdelek. Njihova platforma trenutno deluje kot nekakšen IMDB za glasbeni svet, na katerem so glasbeniki razvrščeni glede na njihov spletni vpliv. S sredstvi bodo lahko razširili in nadgradili platformo, s čimer bo ta delovala kot celovito spletno mesto za industrijo žive glasbe. Med drugim bo na podlagi tehnologije blockchain omogočala nakup in plačilo glasbenikov v kriptovalutah vibe in ether ter rezervacijo sredstev na tako imenovanem skrbniškem »escrow« računu. Na tak način se bo po pričakovanjih okrepila plačilna disciplina v panogi. »V nasprotju z večino drugih ICO-projektov Viberate dejansko že ima delujoči produkt. Tudi njihova metrika je pripravljena na način, da lahko vsak spremlja, kako uspešni so. Verjamem, da bodo v nekaj letih spremenili glasbeni svet. Imajo energijo in strast do tega, kar delajo. Zelo boste ponosni na svojo investicijo,« je ljubljanski Viberate opisal Dejan Roljić, ustanovitelj ABC-pospeševalnika, ki je ekipi pomagal odpirati vrata do prvih investitorjev.

jpš