Največ sta povedala selektor Sergio Scariolo in kapetan Pau Gasol. Prvi je dejal, da je Španija na prvenstvo prišla po medaljo in da jo ima zdaj na dosegu roke, Gasol pa je priznal, da je zelo težko na tak način izgubiti polfinale, a da je treba poraz častno prenesti in čestitati tekmecu za odlično igro.

»Zdaj nam je hudo, a še vedno lahko zadovoljni odidemo domov. Imamo možnost za bron in čeprav smo prejeli težak udarec, se bomo borili, da si okrog vratu nadenemo to medaljo,« je sprva dejal španski kapetan in nadaljeval: »Zadeli so vse, pri čemer ni bilo važno, kako. To je frustrirajoče, še posebej, ker smo igrali polfinale in to na evropskem prvenstvu. Zavedali smo se, da se to lahko zgodi, saj ima Slovenija vrhunske igralce. A takšen je šport. Poraz je treba sprejeti in še naprej trdo delati za zastavljeni cilj.«

Pau Gasol: »Užitek ga je gledati, saj vse dela z lahkoto«

Španski zvezdnik prav tako ni mogel mimo Luke Dončića. »Če pri 18 letih igra tako košarko, je jasno, da bo zvezdnik tega športa. Užitek ga je gledati, saj vse dela z lahkoto. Je ključni člen Slovenije in brez dvoma bo pomemben igralec v ligi NBA.«

»Ubila nas je njihova lucidnost. Začeli smo slabo, vse smo poizkusili, vendar so vedno našli pot do koša. Razliko so naredile trojke. Njihov odstotek je bil ubijalski. Dali so nam jih na vse načine; vprašljive, iz odprtih metov, od table, ob koncu napadov ... Neverjetno, kako dobro so zadevali. V tretji četrtini smo hoteli odgovoriti z nekaj hitrimi meti, ki pa jih nismo zadeli, zato so oni, ki so že imeli veter v jadrih, pobegnili,« pa je dejal Scariolo.

»Igralci so razočarani, jezni, ker smo zmagovalna ekipa, vendar tekmec si je tokrat bolj zaslužil zmago. Mislim, da se vsi igralci zavedajo, po kaj so prišli v Istanbul. Imamo dva dni počitka in šli bomo po bron,« je sklenil selektor Španije.